صادق آئینه‌وند : فرهنگ سوریه از دیگر کشورهای عربی بسیار والاتر است

1392/5/26 ۱۱:۰۲

صادق آئینه‌وند : فرهنگ سوریه از دیگر کشورهای عربی بسیار والاتر است

صادق آئینه‌وند استاد تاریخ اسلام می‌گوید: به تاریخ اسلام و تاریخ باستان علاقه‌مندم منتها هنوز سعادت نشده تخت جمشید بروم اما کوروش را دوست دارم. صادق آئینه‌وند از نسل جوانان آرمان‌خواه دهه 40 و 50 شمسی است که سری پرشور داشته و دلی پردرد، نابرابری‌ها را به چشم دیده و با اینکه از روستا برخاسته و در شهر کوچکی در استان همدان سیکل اولش را گرفته اما از همان دوران دغدغه مبارزه داشته است.محققی که یگانه دغدغه‌اش بیان حقایق تاریخ و ضرورت آن به روشی علمی و آکادمیک بوده می‌گوید از دورانی که همه هم کلاس‌هایم دوست داشتند نظامی شوند من علاقه به نویسندگی و استادی دانشگاه داشتم.


صادق آئینه‌وند استاد تاریخ اسلام می‌گوید: به تاریخ اسلام و تاریخ باستان علاقه‌مندم منتها هنوز سعادت نشده تخت جمشید بروم اما کوروش را دوست دارم.
صادق آئینه‌وند از نسل جوانان آرمان‌خواه دهه 40 و 50 شمسی است که سری پرشور داشته و دلی پردرد، نابرابری‌ها را به چشم دیده و با اینکه از روستا برخاسته و در شهر کوچکی در استان همدان سیکل اولش را گرفته اما از همان دوران دغدغه مبارزه داشته است.محققی که یگانه دغدغه‌اش بیان حقایق تاریخ و ضرورت آن به روشی علمی و آکادمیک بوده می‌گوید از دورانی که همه هم کلاس‌هایم دوست داشتند نظامی شوند من علاقه به نویسندگی و استادی دانشگاه داشتم.

آئینه‌وند در مطالعات و جست‌وجوهایش بر عنصر انسان تأکید دارد و براین باور است که فلسفه به دنبال حقایق هستی است و تاریخ به دنبال واقعیت اتفاق افتاده و هردو به دنبال فاعل کاوشکری که جایگاهش را در هستی نشان دهد، وی هم به تاریخ اسلام و هم تاریخ باستان علاقه‌مند است و می‌گوید هنوز سعادت نشده تخت جمشید بروم اما بسیار کوروش را دوست دارم.

وی می‌گوید که در مدت فعالیتش به عنوان رایزن فرهنگی در سوریه و سفرهای متعددی که به دیگر کشورهای عربی داشته متوجه شده که فرهنگ سوریه از دیگر کشورهای عربی بسیار والاتر است منتها این فرهنگ چند همسری بودن اعراب را نمی‌پسندد. غذاهای تند عربی را می‌پسندد اما می‌گوید که بیشتر غذاهای مردمانشان از عثمانی سابق گرفته شده است.
وی از روابط خوبش با دکتر شهیدی می‌گوید و اذعان دارد که وی مردی بسیار عالم و دانشمند بوده و با ایشان روابط خانوادگی هم داشته است.
صادق آئینه‌وند، تاریخ نگار و مورخ تخصصی تاریخ اسلام است حوزه‌ای که خودش در رشد و نمو آن تلاش کرده ادبیات سیاسی تشیع، تاریخ نگاری در اسلام، علم تاریخ در گستره تمدن اسلامی، علم تاریخ در اسلام و قیام‌های شیعه در تاریخ اسلام است که در این زمینه‌ها کتب ارزشمندی ارایه کرده است. امروز که می‌خواهد از سیاست صحبت کند کمی محافظه‌کار است و می‌گوید که از خط و خط بازی‌های سیاسی برحذر است منتها خاطره از حضور در جلسات آیت‌الله خامنه‌ای و دکتر شریعتی بر او بسیار تأثیرگذاشته است.
وی در تمام کارهای تحقیقاتیش لحظه‌ای از واقعیت تاریخ فاصله نگرفت و به خرافات  و دروغ روی نیاورد، همین نگاه از او مورخی بی‌طرف در حوزه تاریخ می‌سازد، وی می‌گوید که همسرش نیز فرهنگی است و همیشه معتقد به حضور زنان در عرصه اجتماع است به همین دلیل است که رشته مطالعات زنان را در ایران تأسیس کرده است.
او سال‌ها در سیاست علمی و پژوهشی وزارت علوم حضور داشته و ریاست دانشکده علوم انسانی کشور در دانشگاه تربیت مدرس را به مدت هشت سال برعهده داشته است و منتقد برخی شیوه‌ها و روش‌های عوامانه در حوزه تحول علوم انسانی است.
آئینه‌وند هم‌اکنون 62 سال سن دارد و همچنان با امید کار می‌کند و می‌گوید که گفته‌اند تا هفتاد سالگی باید برای بازنشستگی صبر کنم. آثاری چون «تاریخ سیاسی اسلام»، «علم تاریخ در اسلام»، «علم تاریخ در گستره تمدن اسلامی» نگاشته و تربیت صدها شاگرد در دانشگاه‌ها و مراکز علمی و حوزی در تاریخ اسلام و تشیع را برعهده داشته است.
راه اندازی مراکز علمی و پژوهشی متعدد در حوزه تاریخ اسلام و شیعه‌شناسی در کشور و ‌تأسیس مجلات متعدد در حوزه تاریخ اسلام از سوی وی انجام شده است وی می‌گوید که بسیار علاقه مند کوهنوردی است و به خاطر ادامه دادن این مسیر از غذاهای پرانرژی استفاده می‌کند و هیچ وقت هم وزنش از 65 کیلو بالاتر نرفته است.
وی مسلط به زبان عربی و آشنایی با مراکز علمی و پژوهشی جهان اسلام است و می‌گوید که اخبار خارجی جهان را رصد و به زبان عربی و انگلیسی آخر هفته‌ها برنامه‌ها را دنبال می‌کند.

 

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: