1392/3/16 ۰۱:۲۷
داوود فیرحی به خبرنگار « دبا »(مرکز بزرگ دایره المعارف اسلامی) کتاب «تغییر در حکومت داری» را آماده چاپ و انتشار دارد که قرار است به زودی از نشر نی وارد بازار کتاب شود.کتاب «تغییر در حکومت داری» به بررسی فقه و سیاست در ایران می پردازد و مواجهه، درگیری ها، چالش، انتلاف و نظریات این دو حوزه را از دهه 20 تا پایان سال 88 مورد بررسی، تبیین و نقد قرار می دهد...
داوود فیرحی به خبرنگار « دبا »(مرکز بزرگ دایره المعارف اسلامی) کتاب «تغییر در حکومت داری» را آماده چاپ و انتشار دارد که قرار است به زودی از نشر نی وارد بازار کتاب شود.
کتاب «تغییر در حکومت داری» به بررسی فقه و سیاست در ایران می پردازد و مواجهه، درگیری ها، چالش، انتلاف و نظریات این دو حوزه را از دهه 20 تا پایان سال 88 مورد بررسی، تبیین و نقد قرار می دهد.
از این نویسنده و اندیشمند حوزه علوم سیاسی، سال گذشته در رابطه با این موضوع کتاب دیگری به چاپ رسید که مسئله فقه و سیاست را از زمان مشروطه تا دهه بیست ایران بررسی می کرد و کتاب «تغییر در حکومت داری» ادامه ای بر این کتاب خواهد بود.
این کتاب با بررسی تغییرات در حکومت داری از دریچه ذهن روشنفکران و حاکمان می پردازد و تغییرات پیش آمده را به صورت یک پدید مورد بررسی قرار می دهد.
به گفته دکتر فیرحی حکومت مثل خیلی از وجوه زندگی انسان تصویری در ذهن انسان دارد که بر اساس آن تصویر پیش می رود. در واقع کتاب «تغییر در حکومت داری» به بررسی تصوراتی که از قدرت در ذهن انسان شکل می گیرد، می پردازد.
کتاب «تغییر در حکومت داری» ر ا درواقع می توان یک بحث علمی با جزئیاتی مثل توصیف، تبیین و نقد از مسائل فقهی و سیاسی ایران هفتاد سال اخیر دانست.
*دموکراسی در جهان اسلام
داوود فیرحی در حال حاضر مشغول نوشتن کتاب دیگری با عنوان «دین و دموکراسی در جهان اسلام : نظریه ها، مدل ها و چالش ها» است که قرار است به بررسی مسائل مربوط به دین و دموکراسی در کشورهای جهان اسلام بپردازد.
فیرحی در این کتاب کشورهای اسلامی را به دو گروه تقسیم می کند. گروه اول کشورهایی هستند که در مواجهه با دموکراسی موفق عمل کرده اند. از نظر این پژوهشگر کشورهایی مثل ترکیه، مالزی، اندونزی و تونس را می توان در این گروه جای داد.
گروه دوم کشورهایی هستند که در مواجه با دموکراسی موفق نبوده اند که اردن، لیبی، سوریه، پاکستان، افغانستان و عراق را می توان جزو این گروه برشمرد.
از نظر دکتر فیرحی کشور ایران را به سادگی نمی توان جزو یکی از گروه ها قرار داد بلکه ایران به خاطر داشتن شرایط پیچیده تر به صورت مجزا بررسی می شود.
*تفسیر سیاست مشروطه
نویسنده و استاد دانشگاه تهران در حوزه اندیشه سیاسی اسلام، این روزها دغدغه دیگری نیز دارد که قرار است به یک شرح جامع از کتاب تنبیهالامه و تنزیهالمله، معروف ترین اثر محقق نائینی بی انجامد.
محمدحسین غروی نائینی مرجع تقلید شیعه و از مهمترین روحانیون حامی نهضت مشروطه در ایران بود که معروف ترین کتاب خود را پس از به توپ بستن مجلس شورای ملی و پیش از فتح تهران توسط مشروطهخواهان نوشت و در همان سال در بغداد به چاپ رساند.
به گفته دکتر فیرحی بسیاری از بزرگان دوست داشته ا ند که تفسیری برای این کتاب بنویسند که متاسفانه عمرشان وفا نکرد. مثل آیت الله طالقانی و آیت الله مجتهد حسینی زنجانی.
کتاب مرحوم نائینی کتاب سنگین و فشرده ای در حوزه استدلال های فقهی و سیاسی است که قلم سنگین محقق مطالعه آن را دشوار تر کرده است از این رو برای فهم راحت تر نیاز است که مطالب آن ابهام زدایی و سبک تر شود.
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید