امارات متحده عربی یک جزیره فرهنگی می سازد

1392/2/15 ۲۲:۲۶

امارات متحده عربی یک جزیره فرهنگی می سازد

امارات متحده عربی یک جزیره فرهنگی می سازد که از هم اکنون با خرید نام موزه لوور به مدت سی سال، اولین قدم های آن را برداشته است.

 

امارات متحده عربی یک جزیره فرهنگی می سازد که از هم اکنون با خرید نام  موزه لوور به مدت سی سال، اولین قدم های آن را برداشته است. همچنین  این‌روزها ابوظبی در تدارک برگزاری بزرگ‌ترین نمایشگاه کتاب خاورمیانه است، نمایشگاهی با 500‌هزار عنوان کتاب جدید که از بزرگ‌ترین ناشران اروپایی و آمریکایی دعوت کرده است تا در این اتفاق فرهنگی شرکت کنند. تا پیش از اتفاقات مصر نمایشگاه کتاب قاهره یکی از بزرگ‌ترین اتفاقات فرهنگی در کشورهای عربی بود، اما حالا با وجود جنجال‌های کشور مصر نمایشگاه کتاب ابوظبی محفل اصلی برای ایجاد پیوند کتاب میان شرق و غرب شده است.

اما این تنها رویکرد فرهنگی ابوظبی نیست. این روزها ابوظبی با صرف مبالغ چند بیلیون دلاری سعی در به دست آوردن حق استفاده از مشهورترین و جاافتاده‌ترین برندها و مارک‌های جهانی دارد. به عنوان آخرین اقدامات از این سری، می‌توان به خرید حق ساخت نخستین شعبه از موزه لوور در خارج از فرانسه و همین‌طور ساخت بزرگ‌ترین موزه گوگنهایم جهان اشاره کرد.

از سوی دیگر نخستین پارک تفریحی با تیم فراری با همکاری این کمپانی ایتالیایی اتومبیل‌سازی نیز در دست پیشرفت است و نخستین نمایشگاه بزرگ از آثار پیکاسو که با تعداد چشمگیر 136 نقاشی، طراحی و مجسمه که از موزه ملی پیکاسو در پاریس به امانت گرفته شده، بود در ابوظبی به نمایش در آمد.

به تازگی سازمانی با عنوان «برند» برای جلب «جست وجوگران فرهنگ دوستی» که به دنبال «اعتبار، منحصر به فرد بودن و کیفیت» هستند راه‌اندازی شده است. . شیخ خلیفه حاکم ابوظبی هنگام امضای قرارداد 30 ساله استفاده از نام «لوور» برای موزه که معمار مشهور فرانسوی ژان نوول در کشورش ساخته است، اعلام کرد این حرکت «دستاوردی بزرگ و مهم برای تکمیل تصویر ابوظبی به عنوان مرکز بین‌المللی دوستی و پیوند فرهنگ‌های مختلف جهان» است: حرکتی که باعث ایجاد «فضایی غنی» خواهد شد «که نسل‌های آینده در آن رشد خواهند یافت و آن را ارج خواهند نهاد». اما بسیاری از هنرمندان اروپایی و فرانسویان از این اتفاق دل‌خوشی ندارند و این قرارداد را در واقع فروختن فرهنگ و تاریخ موزه لوور می‌دانند. گفته می‌شود امارات برای استفاده از نام «لوور» مبلغی معادل 54 بیلیون دلار پرداخته و بناست 788‌میلیون دلار نیز بابت مدیریت و به امانت گرفتن آثار هنری از لوور فرانسه و موزه‌های دیگر آن از جمله «پمپیدو» و «موزه ‌دی اورسی» بپردازد.

لوور امارات متحده عربی بناست در جزیره سعدیات (به معنی جزیره خوشبختی) برپا شود. این جزیره مجموعه فرهنگی جدیدی در خلیج‌فارس است که با یک بزرگراه 10بانده به شهر ابوظبی متصل می‌شود. به علاوه در این منطقه بناست موزه گوگنهایم (گفته می‌شود معمار مشهور فرانک‌گری بناست آن را طراحی کند) و همین‌طور یک تالار کنسرت (با معماری معمار مشهور دیگر، زاها حدید) و موزه یادبود حاکم قبلی، شیخ زاید توسط لرد فاستر ساخته شود. معمار شناخته شده ژاپنی «تادائو آندو» نیز در حال حاضر در حال تکمیل موزه دریایی امارات متحده است: بنایی که دولت آن را «یکی از تاثیرگذارترین مجموعه‌های فرهنگی که تاکنون ساخته شده است» می‌نامد. برادر شیخ خلیفه شیخ محمد می‌گوید جزیره سعدیات موجب «ایجاد درک و همکاری‌های بین‌المللی» خواهد شد و در فضایی معادل 27 کیلومتر مربع بزرگ‌ترین منطقه فرهنگی جهان را شکل خواهد داد. گوگنهام، لوور و موزه ملی تا پیش از 2014 افتتاح خواهند شد. پروفسور گرد نوننمان مدیر انستیتو مطالعات عربی دانشگاه اگزتر می‌گوید: «حاکمان این مناطق دریافته‌اند که نمی‌توان تنها به سادگی درآمد نفت را بین مردم تقسیم کرد، در نتیجه تصمیم گرفتند این درآمدها را صرف تبدیل ابوظبی به یک منطقه جذاب و جهانی جدید کنند. اداره‌کنندگان حکومت از سوی دیگر امیدوارند از این طریق بتوانند متخصصان رده بالارا به کشورشان جذب کنند زیرا امارات متحده از کمبود شدید نیروی متخصص در رنج است

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: