1393/12/4 ۱۱:۵۰
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: بر اساس سوابق موجود، بنای اولیه این شهر در دوران قاجاریه با نام علی آباد نهاده شد.
مهران حسنی اظهار کرد: شهرستان قائمشهر براساس شواهد و قرائنی همچون وجود اماکن مذهبی نظیر امامزاده یوسف رضا(ع) و یا آرامگاه علامه فقیه شیخ طبرسی از سابقه دیرینه تمدن و فرهنگ مربوط به قبل از قرن ششم هجری خبر میدهد.
وی افزود: قائمشهر با مرکزیت شهر قائمشهر، از جنوب با شهرستان سوادکوه از شمال با شهرستان جویبار، از شرق با شهرستان ساری و از غرب با شهرستان بابل هم مرز است. جمعیت شهرستان قائمشهر طبق آمار سال 1390، 320 هزار و 741 نفر بوده و این شهرستان دارای ۲ شهر، ۲ بخش و ۶ دهستان است. این شهر با مساحتی حدود ۴۵۸،۵ کیلومتر مربع، احتمالاً محل زندگی اقوام تپوری بوده و در متون تاریخی به نامهای جمنو، چمنو، جمنان، علیآباد، شاهی و قائمشهر خوانده شده است.
حسنی خاطرنشان کرد: قائمشهر به لحاظ ارتباط ریلی و جادهای با فیروزکوه و نزدیکی به شهرهای بابل و ساری از موقعیت ممتازی در استان برخوردار است. محصولات غالب کشاورزی قائمشهر، برنج و مرکبات است. اراضی حاصلخیز شهرستان استعداد سرشاری جهت کشت محصولات متنوع به خصوص گندم، جو، برنج، صیفیجات و لوبیای روغنی دارد. همچنین پرورش گاو و گوسفند و بز در نواحی مختلف جلگهها و کوهپایهای و با استفاده از امکانات هر روستا متداول است.
وی با اشاره به پیشینه تاریخی شهرستان قائمشهر گفت: آنچه که در تاریخ از قائمشهر آمده است، میتوان به اظهارات "پیترو دلاوله" جهانگرد ایتالیایی در سفرنامهاش اشاره کرد که در قرن 16 میلادی از جاده در دست ساخت شاه عباسی در این شهر گزارشی داده است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی مازندران افزود: شهرستان قائمشهر بعد از انقراض دوران قاجاریه و آغاز حکومت رضا خانی به لحاظ موقعیت خاص منطقهای (محل عبور کاروانهای تجارتی و زیارتی از استانهای همجوار مانند تهران، گیلان و خراسان) حکومت آن زمان را بر آن داشت که در شهر، واحدهای صنعتی کوچک و بزرگ همچون کارخانجات نساجی، گونیبافی، چوببری و شالیکوبی دایر کند.
ایسنا
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید