تصویر جامعه ایران و آسیای میانه در زمان حکمرانی تیمور و جانشینانش

1403/12/4 ۱۲:۴۲

تصویر جامعه ایران و آسیای میانه در زمان حکمرانی تیمور و جانشینانش

کتاب «سده تیموری» اثر چارلز ملویل و ترجمه خسرو خواجه‌نوری و مریم کهدویی از سوی انتشارات امیرکبیر منتشر شد. این اثر متنی ضروری برای دانشوران، دانشجویان و کسانی است که به تاریخ ایران علاقه‌مندند.

کتاب «سده تیموری» اثر چارلز ملویل و ترجمه خسرو خواجه‌نوری و مریم کهدویی از سوی انتشارات امیرکبیر به پیشخان کتابفروشی‌ها آمد.

این کتاب پژوهشی عالمانه به کوشش پروفسور چارلز ملویل درباره حکومت جامعه ایران و آسیای میانه در زمان حکمرانی تیمور و جانشینانش در ایران است. مولفان این اثر تصویر کاملی از جامعه ایرانی به معنای وسیع آن شامل خاندان حکومتی و کارگزاران، آن نخبگان شهری حاکمان ایالتی و طبقات مذهبی ارائه می‌کنند سده بعد از فتوح تیمور سده تقسیم شرق و غرب ایران میان جانشینان ترک - مغول او و شکوفایی فرهنگ ایرانی در شهرهای بزرگی چون هرات، سمرقند و تبریز بود.

در این کتاب جلد نهم مجموعه اندیشه ایرانی دانشوران پیشرو حوزه مطالعات، ایران شیوه‌هایی را تحلیل می‌کنند که هم عصران تیموریان سنت‌ها و محیطشان را می‌دیدند و در این زمینه تلاش می‌کنند به پرسش‌های مختلفی پاسخ بدهند از جمله چشم‌انداز خارجی‌ها چه بود و در پژوهش‌های دوران مدرن چطور جنبه‌های متمایز این دوره را توضیح می‌دهند؟

این اثر متنی ضروری برای دانشوران دانشجویان و کسانی است که به تاریخ ایران علاقه‌مندند. در این کتاب جنبه‌های سیاسی مذهبی و تاریخ فرهنگی این دوره پربار بررسی شده که همچون سکوی پرشی بود برای شکل‌گیری امپراتوری‌های عثمانی و صفوی و گورکانی و ازبک در سده‌های آتی.

چارلز پی ملویل (متولد: ۱۰ مه ۱۹۵۱، لندن، بریتانیا) یک استاد دانشگاه بریتانیایی است که از سال ۲۰۰۸ استاد تاریخ فارسی در دانشگاه کمبریج بوده است. او رئیس انستیتوی مطالعات فارسی بریتانیا است. او یکی از ویراستاران تاریخ ایران کمبریج و تاریخ ادبیات ایران بود.

کتاب «سده تیموری» اثر چارلز ملویل و ترجمه خسرو خواجه‌نوری و مریم کهدویی با ۳۴۰ صفحه و بهای ۳۴۰ هزار تومان از سوی انتشارات امیرکبیر منتشر شد.

منبع: ایبنا

   

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: