یعقوب لیث صفاری؛ محصول تفکر اسلامی

1402/11/1 ۱۲:۳۱

یعقوب لیث صفاری؛ محصول تفکر اسلامی


نخستین کنگره بزرگداشت «یعقوب لیث» به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان و انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در شهرستان زابل برگزار شد.

در این مراسم که با حضور جمع زیادی از استادان و پژوهشگران و مدیران فرهنگی و هنری این استان برگزار گردید، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان، پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به این رویداد را برای حاضران قرائت کرد.

محمود شالویی رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی طی سخنانی در این آیین گفت: یعقوب لیث صفاری شأن و منزلت والایی در قلمر اهورایی ایران اسلامی ما دارد. او به سیستان و خوزستان تعلق دارد و پیوند فرهنگی و حماسی میان این دو استان مهم و تأثیرگذار ایران عزیز ایجاد کرده است.یعقوب لیث، مردی است که با حماسه زندگی کرد و در شهری حماسی نیز آرام گرفت.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود گفت: در تاریخ پررونق و تابناک ایران، آنچه ماندگار و در ذهن مردم جاودانه گردیده، آن است که در ذات و شخصیت حماسه سازان، در عین پهلوانی، خوی عدالت طلبی، مروت، انصاف، فتوت و جوانمردی موج می زند.

شالویی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: یعقوب لیث صفاری محصول تفکر اسلامی است و با تمسک به دیانت توانسته است به عزت و جایگاه والایی دست یابد، چرا که نزد وی، سیاست  ربط و نسبت وثیقی با دیانت داشت.

ظلم ستیزی و عیاریِ یعقوب لیث

رضا شریفی معاون استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این رویداد گفت: در راستای اجرای راهبردی فعالیت های فرهنگی سیستان و بلوچستان و دغدغه‌ مقام معظم رهبری نسبت به روایت و تصویرسازی درست و واقعی از این استان، باید از ذخایر فرهنگی و تاریخی برای معرفی بیشتر و بهتر مفاخر این منطقه به همگان استفاده کنیم.

 او تصریح کرد: یعقوب لیث یکی از اسطوره‌ها و مفاخر کشور و استان سیستان و بلوچستان است که به عیاری، ظلم ستیزی و احیاگری زبان فارسی شهرت دارد و مردم این منطقه نیز ارادت وعلاقه ویژه‌ای نسبت به این اسطوره دارند.

یعقوب لیث؛ احیا کننده زبان فارسی

علی سرگزی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از فعالیت صورت گرفته برای برگزاری این کنگره ملی تأکید کرد: یکی از مهمترین مفاخر استان سیستان و بلوچستان، یعقوب لیث است که به عنوان اولین شهریار ایران زمین و احیا کننده زبان فارسی شناخته می‌شود.

در بخش دیگر این رویداد فرهنگی و تاریخی، پیام تصویری میرجلال الدین کزازی چهره ماندگار زبان و ادب فارسی پخش شد و در ادامه رایزن فرهنگی تاجیکستان در ایران به ایراد سخن پرداخت.

اجرای برنامه موسیقایی و شعر خوانی نیز قسمت دیگری از این رویداد بود.

در پایان این کنگره از برخی استادان و پژوهشگران با اهدای نشان سیستان و لوح سپاس، تقدیر شد.

منبع: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: