سید مهدی مجابی: تاکستان یکی از مهمترین استقرارگاه‌های پیش از تاریخی است

1393/7/28 ۱۱:۳۳

سید مهدی مجابی: تاکستان یکی از مهمترین استقرارگاه‌های پیش از تاریخی است

همایش جستجوی هزاره‌های پیش از تاریخ درحالی برای نخستین بار با حضور کارشناسان، باستان‌شناسان و متخصصان میراث‌فرهنگی در قزوین برپا شد که سید مهدی مجابی شهرستان تاکستان را یک استقرار گاه مهم پیش از تاریخ با قدمت حداقل 7000 هزارساله خواند.

 

همایش جستجوی هزاره‌های پیش از تاریخ درحالی برای نخستین بار با حضور کارشناسان، باستان‌شناسان و متخصصان میراث‌فرهنگی در قزوین برپا شد که سید مهدی مجابی شهرستان تاکستان را یک استقرار گاه مهم پیش از تاریخ با قدمت حداقل 7000 هزارساله خواند.

در نخستین همایش از سلسله جستارهای علمی- فرهنگی قزوین پژوهی با عنوان"درجستجوی هزاره های پیش از تاریخ " سید مهدی مجابی نویسنده و پژوهشگرمعماری و شهرسازی، از محوطه باستانی خله کوه تاکستان به عنوان یکی از سهراس مثلث باستان شناسی دشت قزوین یاد کرد.

«سید مهدی مجابی» در این نشست که با حضور جمعی از مسئولین، دانشوران وفرهیختگان اهل قلم استان قزوین در تالار مهندس سید محمد بهشتی برگزار شد،با اشاره به نقش موثر برگزاری همایش‌های‌پژوهشی در پیشبرد اهداف باستانشناسی گفت:«شهر قزوین، خله کوه تاکستان و تپه زاغه سه راس مثلث باستانشناسی دشت قزوین را تشکیل می‌دهند. که با استناد به کاوش‌های باستانشناختی صورت گرفته در اطراف شهرستان تاکستان و مشاهده لایه های تاریخی وآثار به دست آمده از این کاوش ها در ادوار گذشته، اهمیت تاریخی اینشهرستان در دوره های تاریخی و پیش از تاریخ به صورت فرضیه های مختلف دربرخی مقالات و نشریات مطرح و از طریق میراث فرهنگی استان به چاپ رسیدهاست».

عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت با تاکید بر اهمیت محوطه باستانی خلهکوه تاکستان به عنوان یک نقطه با ارزش باستان شناسی در بین آثار ثبتیاستان افزود:« در طرح تعیین حریم محوطه باستانی خله کوه تاکستان و انجامکاوش‌های نجات بخشی این منطقه که در تابستان امسال و به سرپرستی دکترحسین داوودی انجام شد لایه هایی از هزاره پنجم پیش از میلاد مشاهده شد،که این نقطه تاریخی را هم تراز و هم شان با سایر محوطه های باستانی ازجمله تپه زاغه قرار می‌دهد».

وی در ادامه با اشاره به وظیفه سنگین حفظ، نگهداری و بهره‌مندی از آثارتاریخی توسط مجموعه مدیریت استان‌ و مردم علاقمند قزوین گفت: کاوش‌هایاخیر در این منطقه نشان از پیوستگی استقرار 7000 هزار ساله در این منطقهدارد، که مدیران استان باید به شهرستان تاکستان نه به عنوان یک شهر کنارجاده‌ای بلکه به عنوان یک استقرار گاه مهم پیش از تاریخ با قدمت حداقل7000 هزار سال نگاه کنند و در امر حفاظت ، نگهداری، سرمایه گذاری وشهرسازی آن اهتمام ویژه داشته باشند.

این پژوهشگر و نویسنده قزوینی در پایان اظهار داشت: با وجود لایه‌هایمعماری و شهرسازی ارزشمند پیش از تاریخ در این محوطه، می‌توانیم تاکستانرا به عنوان یک شهر تاریخی در کشور مطرح نموده و با برنامه‌ریزی‌ متناسب با فرهنگ منطقه گام‌های موثری در پیشبرد اهداف باستان شناسی آن برداریم .

همایش از سلسله جستارهای علمی- فرهنگی قزوین پژوهی با عنوان"درجستجوی هزاره های پیش از تاریخ " یکی از برنامه‌ها و نشست‌های مهمی بود که پس از سالها در استان قزوین با حضور متخصصان میراث‌فرهنگی و باستان‌شناسان برگزار شد. 

خبرگزاری میراث مکتوب

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: