1393/7/5 ۱۱:۵۸
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان از مرمت آسیاب تاریخی «آخرین» (عطارها) در این شهرستان خبر داد. به گزارش روابط عمومی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان «مهران سرمدیان» افزود: برای مرمت و بازسازی این اثر تاریخی افزون بر 300 میلیون ریال از محل اعتبارات ملی میراث فرهنگی هزینه شده است. وی اظهار داشت: آوار برداری، پی سازی، دیوار چینی، استحکام بخشی قسمت های مورد نیاز و لایروبی و کول گذاری مسیر قنات خروجی آب، اصلاح و طوقه گذاری دهانه های چاه مربوط به قنات از اقداماتی است که برای مرمت این اثر انجام شد. وی با اشاره به قدمت آسیاب آخرین افزود: در جنوب شهر کاشان و در فاصله سه کیلومتری از جاده کاشان به قمصر، در مسیر جریان آب جاری از بند «قهرود» چندین آسیاب آبی وجود دارد که سالمترین و پابرجاترین آنها، آسیاب آخرین است.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان از مرمت آسیاب تاریخی «آخرین» (عطارها) در این شهرستان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان «مهران سرمدیان» افزود: برای مرمت و بازسازی این اثر تاریخی افزون بر 300 میلیون ریال از محل اعتبارات ملی میراث فرهنگی هزینه شده است.
وی اظهار داشت: آوار برداری، پی سازی، دیوار چینی، استحکام بخشی قسمت های مورد نیاز و لایروبی و کول گذاری مسیر قنات خروجی آب، اصلاح و طوقه گذاری دهانه های چاه مربوط به قنات از اقداماتی است که برای مرمت این اثر انجام شد.
وی با اشاره به قدمت آسیاب آخرین افزود: در جنوب شهر کاشان و در فاصله سه کیلومتری از جاده کاشان به قمصر، در مسیر جریان آب جاری از بند «قهرود» چندین آسیاب آبی وجود دارد که سالمترین و پابرجاترین آنها، آسیاب آخرین است.
به گفته وی بند قهرود در دوره صفویه، تامین کننده آب دشت کاشان و اراضی کشاورزی دیگر مناطق در این منطقه بوده است.
سرمدیان تصریح کرد: در ایران در هر شهر و روستایی که جریان آب به صورت های مختلف رودخانه، قنات، چشمه و نهر وجود داشته است می توان به وجود آسیاب های آبی پی برد که هر کدام بر حسب نوع بکارگیری انرژی آب طرحی بخصوص دارد و از جهت مکانیک آسیاب و ساخت معماری با هم متفاوت هستند.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان گفت: آسیاب تاریخی آخرین (عطارها) از آثار زیبای به جا مانده از دوران قاجار است.
به گزارش روز جمعه میراث فرهنگی کاشان وی با تاکید بر اینکه آسیاب ها افزون بر ساختار معماری ویژه ای که در دل زمین دارند از لحاظ تاسیسات هیدرولیکی و وسایل مکانیکی روایتگر دانش پیشینیان ما محسوب می شوند، یادآورشد: آسیاب ها در نقاط مختلف به صورت های متفاوتی وجود دارد و برای آرد کردن گندم و غلات دیگر جهت تهیه نان و مصارف مختلف از آن استفاده می شده است.
آسیاب های آبی از جمله جاذبه های تاریخی محسوب می شوند که معمولا بر سر راه قنات ها ساخته شده اند و در شهرستان کاشان دهها آسیاب آبی وجود دارد که از این تعداد پنج عدد در آثار ملی کشور ثبت شده است.
آسیاب تاریخی آخرین (عطارها) به شماره 6531 در تاریخ 7/7/81 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
خبرگزاری ایرنا
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید