1393/6/29 ۱۰:۲۲
همایش «زلف چلیپا» به مناسبت بزرگداشت روز شعر و ادب فارسی پنجشنبه در باغ موزه قصر برگزار شد. در این همایش استادان، شاعران و صاحب نظران حوزه شعر و ادب فارسی گرد هم آمده و یاد و خاطره شاعران در بند، در تاریخ ایران از جمله ملک الشعرا بهار و فرخی یزدی را گرامی داشتند.
همایش «زلف چلیپا» به مناسبت بزرگداشت روز شعر و ادب فارسی پنجشنبه در باغ موزه قصر برگزار شد.
در این همایش استادان، شاعران و صاحب نظران حوزه شعر و ادب فارسی گرد هم آمده و یاد و خاطره شاعران در بند، در تاریخ ایران از جمله ملک الشعرا بهار و فرخی یزدی را گرامی داشتند.
در ابتدای مراسم،محمدرضا سعیدی مدیر مجموعه موزه قصر ضمن خیرمقدم به میهمانان گفت:قریب هشتاد سال این مكان سابقه چندان درخشانی نداشته است و تاریخ دلنشینی نداشته است.اما با همت شهرداری تهران حدود دوسالی است كه به یك مركز فرهنگی تبدیل شده است.
سپس با دعوت احمد خالصی،مجری مراسم،دكتر میر جلال الدین کزازی، استاد و پژوهشگر نام آور ادب فارسی در ابتدای سخن گفت: یكی از آرزوهایی كه ما ایرانیان برای دلبندان خود داریم این است كه می خواهیم فرخنده فرجام باشند.فرخنده فرجامی را خوشتر از آغاز خجسته می دانیم.خجسته ترین انجام فرخنده ترین فرجام زندان را كه جای رنج و درد وتباهی است آن است كه به هنركده و اندیشگاه و به جایی كه درآن سخن از زیبایی و والایی است، دیگرگون بشود.من بر خود بایسته می دانم كه فرخ باد بگویم و دست مریزاد به كسانی كه از زندان ،جایگاه رندان
می سازند.هرچند در زندان هم می توان رند بود.شاید كه زندان جای زندان است!اما هنگامی كه زندان، گلستان رندان می شود این امید می رود كه هر زندان فرو بریزد و درهم بشكند و زندانی نماندوشاید زندان است كه ما ایرانیان را واداشته است در شمار رندان باشیم یا رند ترین مردمان جهان! زیرا هرچند زندان جای نال است جای درد و رنج و اندوه است،گاه توان ها را به كردار درمی آورد و مایه های نهفته و فرو خفته را می شكوفاند.زندانیان بیشتر شایستگی را دارند كه روزگاری درشمار رندان درآیند.اگر با خواجه رند شیراز هم رای باشیم می توانیم گفت كه رندی برترین جایی است كه آدمی می توان به آن رسید.چون رندی ریشه در آزادگی دارد.
زندان هم گاه جایی است كه آزاده می پروراند.نمونه برجسته در این كاركرد خجسته و نیكوی زندان در پهنه ادب گرانسنگ و نازش خیز پارسی،نالان نای، سوده سود و به رنج مرنج، مسعود سعد سلمان است.بی گمانم كه اگر مسعود،رنج بند را نمی آزمود،مسعود سعد سلمان نمی شد.زندان مسعود را خرم و خجسته بود، نیز ما ایرانیان را كه سروده های او پس از چندصد سال می خوانیم.
در ادامه این همایش زلف چلیپا چهرزاد بهار، فرزند استاد ملک الشهرا بهار در سخنانی به دو علقه بهار یعنی آزادی قانون و وطن اشاره کرد و گفت: بهار تا پایان عمر برای این دو مبارزه کرد.
سپس بخشی از قصیده بهار را كه در سال 1298 شمسی سروده است را خواند:
بنا بر این گزارش،همایش زلف چلیپا با شعر خوانی دکتر عرفان نظر آهاری و عبد الجبار کاکایی ادامه پیدا کرد.
همچنین در این برنامه گروه موسیقی مهر یار،با خوانندگی ونوازندگی سنتور مهدی شفق،سرود ای ایران را طنین انداز كردند كه حضار ایستاده این سرود را همراهی كردند.
سپس غلامحسین مراقبی، درباره شاعران دربند،در تاریخ ادبیات ایران سخنرانی کرد..
پخش کلیپ "شاعر تو را کسی نشناخت" بر اساس شعر و صدای حسین منزوی و کلیپ " آن زمان که بنهادم " بر اساس شعر فرخی یزدی با صدای شهرام ناظری،ساخته زنده یاد علی لطفی ، از جمله بخش های دیگر همایش زلف چلیپا بود.
پس از پایان بخش اول همایش حضار گالری« ملک الشعرا بهار» در باغ موزه قصر را افتتاح کردند. همچنین سلول یاد بود فرخی یزدی در موزه مارکوف رونمایی شد.
روزنامه اطلاعات
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید