1393/6/2 ۱۱:۵۵
مجموعه آبشارهای هفت گانه شیرآباد در جنوب شهر خان ببین از توابع استان گلستان در فهرست آثار طبیعی کشور به ثبت ملی رسید. پارک و آبشار شیرآباد در 6 کیلومتری جنوب شهر خان ببین با داشتن فضای زیبای جنگلی، آبشار و غار به عنوان یک مجموعه گردشگری در منطقه مطرح بوده و همه ساله بویژه در ایام گرم سال گردشگران بسیاری را جذب می کند.
مجموعه آبشارهای هفت گانه شیرآباد در جنوب شهر خان ببین از توابع استان گلستان در فهرست آثار طبیعی کشور به ثبت ملی رسید.
پارک و آبشار شیرآباد در 6 کیلومتری جنوب شهر خان ببین با داشتن فضای زیبای جنگلی، آبشار و غار به عنوان یک مجموعه گردشگری در منطقه مطرح بوده و همه ساله بویژه در ایام گرم سال گردشگران بسیاری را جذب می کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان قدمت این اثر طبیعی را متعلق به دوره «دونین میانی تابالایی از دوران اول (پالئوزوییک)» عنوان کرد و افزود: جنگل شیرآباد از مجموعه آبشارهای کوچک و بزرگ تشکیل شده که بعضی از آنها بر اساس خصوصیات خود به نام هایی چون عروس، پنهان و دوقلو شهرت یافته اند و به سمت روستای شیرآباد در نزدیکی شهر خان ببین ادامه دارد.
قربان عباسی اظهار کرد: طول این مجموعه رودخانه بیش از 950 متر است که در داخل جنگل قرار گرفته و از زیبایی و خنکای مناسبی در فصل تابستان برخوردار است.
مجموعه آبشارهای هفتگانه شیرآباد به اعتقاد بسیاری، جزء زیباترین آبشارهای استان گلستان و ایران به شمار می رود.
عباسی ثبت ملی این اثر در فهرست آثار طبیعی کشور را رویدادی مهم عنوان کرد و افزود: مجموعه آبشارهای شیرآباد بالغ بر هفت عدد است و مرتفع ترین آن قریب به 35 متر ارتفاع دارد، این آبشار در منطقه جنگلی واقع شده و در بالای آن غاری طبیعی نیز وجود دارد.
نخستین آبشار از انتهای پارک شیرآباد که در 6 کیلومتری شهر خان ببین و 2 کیلومتری روستای شیرآباد قرار دارد آغاز می شود، ارتفاع منطقه از سطح دریا از 308 متر در محل آبشار اول تا 385 متر در محل آبشار هفتم است و همگی آبشارهای هفتگانه در امتداد رودخانه شیرآباد قرار دارند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان، حفظ گونه های زیستی، جانوری، گیاهی و طبیعی در کنار آثار فرهنگی، تاریخی را بخشی از شرح وظایف این سازمان برشمرد و تاکید کرد که ثبت این آثار به منظور حفاظت و حمایت از آثار طبیعی و معرفی و اطلاع رسانی عمومی صورت گرفته است.
وی افزود: به طور حتم ثبت آثار طبیعی در توسعه گردشگری پایدار و ایجاد اشتغال و درآمدزایی منطقه نقش به سزایی خواهد داشت.
عباسی ادامه داد: گونه های گیاهی و درختی بی نظیر و همچنین سمندر خاص منطقه جنگلی و گردشگری شیرآباد از دیگر زیبایی های این منطقه بوده که مورد توجه خاص برای ثبت این اثر در فهرست آثار طبیعی قرار گرفته است.
استان گلستان با داشتن قابلیت های فراوان در زمینه گردشگری فرهنگی (فرهنگ قومی)، مذهبی تاریخی و اکوتوریسم از جایگاه رفیعی در این بخش برخوردار است و سرمایه گذاری در توسعه تک تک این توانمندی ها نه تنها باعث رفع نیازهای مردم منطقه از نظر گذران اوقات فراغت خواهد بود بلکه با تشکیل موزاییکی از توانمندی های جذب گردشگر می تواند به شکوفایی منطقه از نظر درآمدزایی، ایجاد اشتغال و توسعه فرهنگی منجر شود.
عباسی گفت: با توجه به افزایش حجم مسافرین و گردشگران و وجود آثار طبیعی و تاریخی بی شمار در این استان، شناسایی و ساماندهی نقاط دارای قابلیت گردشگری ضروری است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان همچنین اظهار کرد: رشد تعداد مسافران و گردشگران باعث توسعه فعالیت های مرتبط تحت عنوان صنعت گردشگری شده است که نه تنها باعث درآمدزایی و ایجاد اشتغال و در نهایت رشد اقتصادی مناطق می شود، بلکه از نظر فرهنگی، اجتماعی نیز توسعه مناطق گردشگر پذیر را در پی دارد.
به گفته عباسی، امروزه کشورها گردشگری را به عنوان صنعت بدون آلودگی و یک منبع مهم درآمد می شناسند و با توجه به رشد روزافزون گردشگران پیش بینی می کنند که در سال 2020 به عنوان مهمترین و پردرآمدترین فعالیت جهان درآید.
وی ادامه داد: علاوه بر این موارد، گردشگری توریستی در بین مردم جامعه ما جایگاه خاصی داشته و رو به افزایش است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان یادآور شد: آبشار شیرآباد سومین اثر طبیعی استان پس از پارک ملی گلستان و جنگل شصت کلا به شمار می رود که به ثبت ملی می رسد.
عباسی اظهار امیدواری کرد: با ثبت آثار طبیعی و تاریخی استان گلستان شاهد رونق و شکوفایی صنعت گردشگری در نگارستان ایران باشیم.
استان گلستان علاوه بر جذابیت های مختلف طبیعی و تاریخی باداشتن آبشارها و چشمه سارهای فراوان به سرزمین آبشاران معروف است، در گلستان شیب تند رشته کوه های البرز که خود سرچشمه رودهای فراوانی نیز است آبشارهای کوچک و بزرگ بسیاری بوجود آورده که از نواحی مختلف سرازیر است و جلوه های زییایی را ایجاد کرده است.
از جمله آبشارهای زیبای این سرزمین می توان به آبشار شیرآباد، لوه، کبودوال، گلستان، باران کوه، زیارت و دوآب اشاره کرد که در جای جای این استان پراکنده شده است.
این آبشارها برخی بلند و پرآب و برخی نیز طبیعی و زیبا هستند و از آنجا که در ارتفاعات و دامنه های شمالی البرز قرار دارند اطراف آن دارای اقلیمی مساعد و هوایی دلپذیر است
در این میان آبشار شیرآباد با توجه به موقعیت خاص و وجود هفت آبشار هفت طبقه و غار منحصر به فرد همواره مورد توجه گردشگران بوده است، در بالای این آبشار غار معروفی با جاذبه های خاص وجود دارد، که یکی از غارهای مهم طبیعی و جالب است.
از این غار آب جاری است و زیستگاه مناسبی برای بعضی از گونه ها از جمله سمندر کوهستانی ایرانی به شمار می رود.
این غار اندکی بالاتر از آبشارهای شیرآباد واقع شده و به همین نام نیز معروف است، قسمت اعظم غار شیرآباد تاریکی مطلق است و در انتهای آن چشمه ای وجود دارد که گفته می شود منشاء ایجاد غار در طول قرن های گذشته بوده است.
همچنین به دلیل ویژگی های ساختمانی و جنس زمین، حرکت آب باعث تشکیل استخر، سنگ های استالاگتیت و بستر گلی در این غار شده است.
غار شیرآباد پدیده ای مناسب برای علاقه مندان به کشف اسرار طبیعت است که به دلیل شیب تند رشته کوه البرز در ناحیه شرقی باعث وجود چشمه سارهای فراوان در دامنه کوه قلعه ماران، باعث آبشارهای کوچک و بزرگی در حوالی غار نیز شده است.
در شیرآباد آبهای نقره فام که با درخشندگی و هیاهو از ارتفاع بالا به داخل استخرهای پایین دست آبشارها فرو می ریزد به عنوان جلوه ای زیبا و طبیعی به شمار می رود که به صورت پلکانی از آبشار، چشم انداز باشکوهی را برای گردشگران و محققین فراهم کرده است. همچنین محیط بیرونی غار و اطراف آبشارها که کوهستانی و جنگلی بوده، پوشیده از درختان و درختچه هایی مانند ممرز، افرا، انجیل، توسکا، همیشک، خزه و گیاهان گلدار و گونه های پهن برگ خزری است.
استان مرزی گلستان واقع در شمال ایران حدود یک میلیون و 800 هزار نفر جمعیت دارد که در 29 شهر و حدود یک هزار روستا زندگی می کنند.
خبرگزاری ایرنا
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید