نشست تخصصي همايش بين‌المللي خليج فارس در بوشهر برگزار شد

1391/2/9 ۰۴:۳۰

نشست تخصصي همايش بين‌المللي خليج فارس در بوشهر برگزار شد

نشست علمي – تخصصي همايش بين‌المللي خليج فارس با حضور دانشمندان و پژوهشگران داخلي و خارجي صبح امروز (نهم ارديبهشت‌ماه) در بوشهر آغاز به كار كرد.


نشست علمي – تخصصي همايش بين‌المللي خليج فارس با حضور دانشمندان و پژوهشگران داخلي و خارجي صبح امروز (نهم ارديبهشت‌ماه) در بوشهر آغاز به كار كرد.

معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كشور در ابتداي اين همايش گفت: اين همايش فرصتي براي هم‌انديشي و تعامل براي بررسي محورهاي مطرح‌شده در نشست‌هاي گذشته و همكاري بيشتر در حوزه‌ي خليج فارس است.
منوچهر جهانيان با اشاره به برگزاري حدود هفت همايش ملي درباره‌ي خليج فارس در طول چند سال گذشته، اظهار كرد: اين اقدامات مي‌تواند مقدمه‌اي باشد براي بين‌المللي شدن فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري، توسعه‌ي اقتصادي در حوزه‌ي گردشگري و معرفي ظرفيت‌هاي 1780 مترمكعب مرز آبي در حوزه‌هاي اقتصادي و بين‌المللي باشد.
او برگزاري اين همايش‌ها را سبب تعامل بهتر ميان هم‌انديشان دانست و ادامه داد: يكي از ايرادهايي كه در عرصه‌ي بين‌المللي به اين قضيه مي‌توان وارد كرد، نبودن شناخت و معرفي در زمينه‌ي پتانسيل‌ها و ظرفيت‌ها در سطح كشور است.
جهانيان با اشاره به افزايش بيش از شش برابري استقبال از گردشگري دريايي در نوروز امسال در بوشهر، بيان كرد: اين امر، نتيجه‌ي نگاهي است كه نوروز به بحث توسعه‌ي گردشگري دريايي شده بود.
در ادامه‌ي اين همايش، رييس بنياد ايران‌شناسي استان بوشهر در سخناني با اشاره‌اي كوتاه به تاريخچه‌ي بوشهر از دوران باستان تا امروز، گفت: در منابع تاريخ باستان تا امروز، هميشه نام بوشهر در ميان خطوط كتاب‌ها وجود داشته است.
عبدالكريم مشايخي افزود: با توجه به موقعيت كنوني بوشهر در جنوب كشور، گفت: مي‌خواهيم روز ملي خليج فارس هر سال در بوشهر برگزار شود. همچنين دبيرخانه‌ي دائمي خليج فارس در بوشهر تأسيس شود.
در ادامه‌ي اين مراسم، دبير همايش خليج فارس در سخناني با اشاره به نام‌هاي خليج فارس، اظهار كرد: نام‌هاي جغرافيايي بي‌شباهت با موجودات زنده نيستند. آن‌ها با توجه به موقعيت‌هاي جغرافيايي خلق مي‌شوند و به مروز زمان به‌عنوان جزو لاينفك يك مكان محسوب مي‌شوند. پس تبلوري از تاريخ‌، فرهنگ و هويت هر مكان به‌شمار مي‌روند.
دکتر کیانوش كياني افزود: از آنجا كه خليج فارس دريايي بسته در دل سرزمين پارس بوده، به نام «خليج فارس» ناميده شده است.
او ادامه داد: انبوهي از اسناد، كتيبه‌ها و نسخ خطي از هزاران سال پيش، مهر تأييد بر اين نام زده‌اند. وقتي استعمار انگليس در منطقه‌ي خليج فارس رو به زوال رفت، با تحريك چند شيخ منطقه، نام جديدي براي اين منطقه گذاشته شد، غافل از اين‌كه خليج فارس يك هويت است، نه فقط يك اسم.
وي بيان كرد: از سال 1384 به پيشنهاد شوراي فرهنگ عمومي و تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي، 10 ارديبهشت‌ماه به نام «روز ملي خليج فارس» ناميده شد كه اكنون يك سمبل است.
كياني شناختن منطقه را از جمله اهداف مورد نظر دانست و گفت: بايد از پژوهش‌ها و كارهاي دقيق علمي در اين حوزه استفاده كرد. سال‌هاست در دايرة‌المعارف بزرگ فارسي در حال تدوين دانش‌نامه‌ي هشت جلدي خليج فارس هستيم و انتظار توجه و حمايت بيشتري براي انجام اين كار از مسؤولان دولتي داريم.
به گزارش ايسنا، در ادامه‌ي مراسم افتتاحيه‌ي اين همايش، پروفسور كردواني ـ استاد دانشگاه، كويرشناس و طبيعت‌گرد ـ به ارائه‌ي توضيح‌هايي درباره‌ي پيدايش زمين و خليج فارس پرداخت.
براساس اين گزارش، پنل‌هاي تخصصي همايش بين‌المللي خليج فارس در حال بررسي مقالاتي مانند تاريخچه‌ي پزشكي خليج فارس، جابه‌جايي جمعيت در تاريخ خليج فارسو تأثير نفت در گردشگري خليج فارس است. از امروز بعدازظهر نيز سه پنل‌ تخصصي با موضوع‌هاي مختلف در حوزه‌ي گردشگري و ضرورت توسعه‌ي آن در بخش سرمايه گذاري برگزار مي‌شود.


منبع: ایسنا

 

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: