انتشار اسناد مهم‌تر از نگهداری آن‌هاست

1390/10/8 ۰۳:۳۰

انتشار اسناد مهم‌تر از نگهداری آن‌هاست

مشاور عالی مرکز اسناد ایثارگران گفت: نگهداری و حفظ اسناد ایثارگران، وظیفه مهمی است اما انتشار آن‌ها با اهمیت‌تر به شمار می‌رود.



مشاور عالی مرکز اسناد ایثارگران گفت: نگهداری و حفظ اسناد ایثارگران، وظیفه مهمی است اما انتشار آن‌ها با اهمیت‌تر به شمار می‌رود.
این مدارک را می‌توان به شیوه‌های متنوع سنتی و مدرن مانند کتاب، بروشور، مجله، لوح‌فشرده و در فضای مجازی در اینترانت و اینترنت منتشر کرد.
کیانوش کیانی هفت‌لنگ، دبیر علمی کارگاه تخصصی مرکز اسناد ایثارگران به تعریف سند پرداخت و گفت: هر اطلاعی که از منظر دیداری، شنیداری و نوشتاری، توسط اشخاص حقیقی و حقوقی و یا دستگاه‌های دولتی و خصوصی تولید شده و ارزش نگهداری کوتاه مدت یا بلند مدت داشته باشد، سند می‌نامیم.

وی با اشاره به گسترش دایره حوزه اسناد افزود: اسناد شهدا و ایثارگران‌، ملی‌ترین، تاریخی‌ترین و پراهمیت‌ترین اسناد کشور هستند. این مدارک، گنج‌هایی‌اند که با زحمت و سختی، رشادت و شهادت به دست آمده‌اند.

مشاور عالی مرکز اسناد ایثارگران ادامه داد: ارزش‌ این اسناد، فوق‌العاده بالاست و از لابلای آن‌ها می‌توان، مطالب و پیام‌های مهمی مانند لزوم توجه به امنیت و وحدت ملی را‌ استخراج کرد.

کیانی گفت: اسناد شهدا، پیام آن‌ها را به نسل‌های آینده منتقل می‌کنند. ما باید به آثار شهدا نگاه کنیم و هدف آن‌ها از دفاع‌مقدس را به عنوان پشتوانه‌های معنوی رشد و توسعه جامعه و همچنین مبانی اخلاقی جامعه مورد توجه قرار دهیم.

مشاور عالی مرکز اسناد ایثارگران، جوانان و نوجوانان را مخاطب ویژه و اصلی اسناد شهدا و ایثارگران اعلام کرد و افزود: ما اعتقاد داریم که مجموعه آرشیو اسناد بنیاد شهید، باید فعالیت‌های خود را بیش از پیش افزایش دهد.

وی با تاکید بر لزوم نزدیک شدن مرکز اسناد ایثارگران به جامعه پژوهشگران و عموم مردم اظهار کرد: برگزاری نمایشگاه‌ها و دوره‌های تخصصی، کنفرانس‌ها و نشست‌های ویژه، ایجاد تعامل گسترده با جامعه به خصوص خانواده شهدا باید در راس فعالیت‌های مرکز اسناد ایثارگران قرار گیرند.

کیانوش کیانی هفت‌لنگ گفت: نگهداری و حفظ اسناد ایثارگران، وظیفه و رسالتی مهم است اما انتشار آن‌ها از همه با اهمیت‌تر به شمار می‌رود. این مدارک را می‌توان به شیوه‌های متنوع سنتی و مدرن مانند کتاب، بروشور، مجله، لوح‌فشرده و در فضای مجازی در اینترانت و اینترنت منتشر کرد.

وی افزود: زمینه‌های الگوسازی برای نسل جوان، به وسیله این بستر مناسب فرهنگی فراهم می‌شود. در واقع آثار برجای مانده از شهیدان، بستر و زمینه مفید و موثر برای ترویج فرهنگ و اخلاق اسلامی و انسانی است.

دبیر علمی کارگاه تخصصی مرکز اسناد ایثارگران، این کارگاه را یکی از موفق‌ترین کارگاه‌های سال‌های اخیر ارزیابی کرد و یاد آور شد: استادان برجسته‌ای در این کارگاه‌ها حضور داشته‌اند و خوشبختانه، سطحی از دانش و معرفت آرشیوی برای مسوولان اسنادی بنیاد شهید ایجاد شد که پایه‌های بعدی باید بر اساس آن گذاشته شود و تدوام یابد.

کارگاه تخصصی مرکز اسناد ایثارگران و دفتر پژوهش‌های فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران که از سوم دی ماه به همت معاونت پژوهش و ارتباطات فرهنگی این بنیاد در هتل کوثر اصفهان آغاز شده، ششم دی ماه به کار خود پایان داد.

 

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: