كتابي درباره‌ي حديث‌هاي آمده در «مثنوي معنوي» تدوين شد

1389/1/29 ۰۴:۳۰

كتابي درباره‌ي حديث‌هاي آمده در «مثنوي معنوي» تدوين شد

جلد دوازدهم از دوره‌ي هفتادجلدي مثنوي‌پژوهي تدوين شد.


جلد دوازدهم از دوره‌ي هفتادجلدي مثنوي‌پژوهي تدوين شد.
كاظم محمدي در ادامه‌ي انتشار تأليف‌هايش در حوزه‌ي مثنوي‌پژوهي، از تدوين دوازدهمين مجلد از اين مجموعه خبر داد و گفت: اين مجلد به احاديث آمده در مثنوي معنوي مولانا مي‌پردازد كه از سوي نشر نجمه‌ي كبري منتشر مي‌شود.
او متذكر شد: جلد دوازهم اين دوره‌ي هفتادجلدي به احاديث آمده در مثنوي معنوي مولانا مي‌پردازد كه البته پيش‌تر از آن، بديع‌الزمان فروزانفر اين ايده ‌را دنبال كرده كه اجمالي و مختصر است و همچنين داراي نواقصي است كه بنده در اثر پژوهشي در اين‌باره، علاوه بر اين‌كه سعي دارم به طور گسترده به احاديث نقل‌شده در آثار مولانا بپردازم، سعي كرده‌ام در اين اثر، نواقص اتفاق‌افتاده در كارهاي قبلي برطرف شود.
محمدي همچنين از تصحيح «مثنوي معنوي» مولوي به عنوان مجلد سيزدهم اين مجموعه ياد كرد كه بر اساس چهار نسخه‌بدل، كار تصحيح آن در حال انجام است و از سوي نشر يادشده منتشر مي‌شود.
همچنين اخيرا از همين مجموعه، جلد يازدهم آن به نام «خاستگاه عشق عرفاني» منتشر شده است. نويسنده در اين اثر با بررسي آثار منثور و منظوم مولانا جلال‌الدين و استناد جستن به آموزه‌هاي اين شاعر و عارف بزرگ، سعي كرده است سه معناي متفاوت عشق را كه مولانا به آن‌ها قائل هست، ارائه كند. درواقع، مولوي قائل به عشق حقيقي، عشق مجازي و عشق نفساني است و در آثارش تصريح دارد كه عشق نفساني مانعي بر راه رسيدن و تحقق عشق حقيقي است؛ اما عشق مجازي مي‌تواند زمينه‌ساز بروز عشق حقيقي شود؛ كما اين‌كه اين اتفاق در بسياري از عرفا رخ داده است.
جلد دهم اين مجموعه‌ي مولوي‌شناسي و مثنوي‌پژوهي هم با نام «مصحف خاموشان» منتشر شده است. اين مجلد تمام آيات آمده در ديوان كبير و مثنوي مولوي را به ترتيب نام سوره‌ و شماره‌ي آيه‌ ذكر كرده است.
محمدي همچنين از «فهم زبان مولانا»، «چنين گفت پيامبر»، «مولانا و شعر»، «مولانا و موسيقي و سماع كيهاني»، «مولانا و حسام‌الدين»، «مولانا و دفاعي از عقل»، «مولانا و شنيدن»، «گزيده‌اي از مثنوي مولانا» و «مولانا و ترجمه‌ي‌ آيات قرآن» به عنوان مجلد‌هاي اول تا نهم مجموعه‌ي مولوي‌شناسي ياد كرد.
كاظم محمدي داراي دكتراي فلسفه‌ از آمريكاست و تحصيلات حوزوي را هم تا سطح خارج دنبال كرده است. به قلم او تا كنون قريب به 70 عنوان كتاب در حوزه‌هاي علوم قرآني، تحليل و تفسير كلام وحي، عرفان و اسلام‌شناسي منتشر شده است.
منبع: ایسنا

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: