فرهنگ خيام پژوهي» زير چاپ رفت

1388/11/11 ۰۳:۳۰

فرهنگ خيام پژوهي» زير چاپ رفت

برای نخستین بار در ایران، فرهنگی تحلیلی- توصیفی درباره خیام که کتابشناسی جامعی درباره این شاعر است، در قالب «فرهنگ خیام پژوهی» به زیر چاپ رفت.



برای نخستین بار در ایران، فرهنگی تحلیلی- توصیفی درباره خیام که کتابشناسی جامعی درباره این شاعر است، در قالب «فرهنگ خیام پژوهی» به زیر چاپ رفت.
کاووس حسن‌لی نویسنده و پژوهشگر ادبی با اعلام این خبر گفت: کار تدوین این فرهنگ حدود شش ماه پیش تمام شد و آن را برای چاپ به انتشارات علم سپردم که اخیراً مجوز نشر را دریافت کرده است.
وی درباره این اثر افزود: فرهنگ خیام‌پژوهی کاری پژوهشی همانند فرهنگ سعدی‌پژوهی است که قبلاً چاپ شد؛ در واقع در این کتاب تمامی اسناد، مقالات، کتاب‌ها و پژوهش‌هایی که از ابتدا تاکنون درباره خیام و به زبان فارسی مکتوب شده، به صورت کتابشناسی تدوین شده است.
حسن‌لی با اشاره به رویکردهای مختلف به اندیشه‌های حافظ، اضافه کرد: از زمان حیات خودِ خیام تاکنون درباره او کتاب نوشته شده و در بررسی این آثار به این نکته رسیدم که تا دو سده بعد از حیات او، نامی از خیامِ شاعر نیست و عمدتاً به عنوان یک ریاضیدان از او سخن به میان می‌آید.
این پژوهشگر ادبی ادامه داد: تا آن زمان (دو قرن بعد از وفات خیام) اسناد جدی درباره شاعری خیام در اختیار نداریم و آنچه که هست، درباره یک متفکر، منجم و ریاضیدان سخن می‌گوید. بعد از این مدت توجه به شعر او هم بیشتر با نگاه‌های صوفیانه آغاز شد و به عنوان مثال عارفی مانند نجم‌الدین کبری، خیام را به عنوان یک مادیگرا محکوم می‌کند و در مقابلش می‌ایستد.
وی در عین حال گفت: البته بعد از این دوره، عطف توجه به شعر خیام بیشتر می‌شود به طوری که هزاران رباعی به او نسبت داده می‌شود. با این حال و به رغم همه برداشتها و دوری و نزدیکی‌گزیدن‌ها به خیام و شعر او، اندیشه خیامی حدود 800 سال است که به حیات خود ادامه می‌دهد و شعرهایی جسارت‌آمیز برگرفته از همان اندیشه امروزه هم سروده می‌شود.
به گفته حسن‌لی «فرهنگ خیام‌پژوهی» که حدود 800 صفحه دارد، توسط انتشارات علم به زیر چاپ رفته و به زودی منتشر می‌شود.

منبع: مهر
 

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: