«دانشنامه‌ي ادب فارسي» به جلد دوازدهم رسيد.

1388/4/8 ۰۴:۳۰

«دانشنامه‌ي ادب فارسي» به جلد دوازدهم رسيد.

حسن انوشه خبر داد:«دانشنامه‌ي ادب فارسي» به جلد دوازدهم رسيد



حسن انوشه خبر داد:«دانشنامه‌ي ادب فارسي» به جلد دوازدهم رسيد

حسن انوشه - سرپرست تدوين «دانشنامه‌ي ادب فارسي» در اين‌باره گفت : «دانشنامه‌ي ادب فارسي» از ارديبهشت سال گذشته وارد حوزه‌ي تمدني و تاريخي ادب ايران شده است كه انتظار مي‌رود مباحث مربوط به ايران به چهار يا پنج جلد برسد.
او افزود: ما هم‌اكنون مجلد‌هاي دهم تا دوازدهم «دانشنامه‌ي ادب فارسي» را در دست تدوين داريم و به تدريج با جمع همكاران مجموعه در حال تدوين اين مجموعه هستيم.
انوشه همچنين ياد‌آور شد: تصميم داريم در مباحث مربوط به ايران در تدوين دانشنامه از شاعران و نويسندگان زنده نيز ياد كنيم؛ اما اين كار هم دشواري‌ خاص خودش را دارد و ممكن است فرد يا افرادي را از قلم بياندازيم. با اين حال تأكيد داريم شاعران و نويسندگان تثبيت‌شده را در اين مجموعه جاي دهيم.
انوشه حالا نزديك به 16 سال است درگير تأليف و تدوين «دانشنامه‌ي ادب فارسي» است. به تدريج و با جمعي از مؤلفان و مترجمان كار تدوين اين مجموعه را تا جلد نهم و مباحث مربوط به حوزه‌هاي افغانستان، شبه ‌قاره‌، آناتولي، جهان عرب، قفقاز و آسياي ميانه پيش برده و به مباحث مربوط به ايران رسيده است. او در اين ‌سال‌ها بدون حمايت نهادي دولتي يا غيردولتي اين كار را پيش ‌برده است؛ چنان‌چه بر اين مسأله تأكيد مي‌كند كه از سال 1372 كه كار تدوين «دانشنامه‌ي ادب فارسي» را آغاز كرديم، تا به امروز، هيچ‌گونه كمك مالي به ما نشده است و ما هيچ كمكي نمي‌گيريم.
اين پيشكسوت فرهنگ‌نگاري تأكيد دارد: نه تنها حمايتي از كار تدوين «دانشنامه‌ ادب فارسي» به عمل نيامد؛ بلكه در بسياري مواقع ناشر به تعهداتش هم عمل نمي‌كرد. سازمان چاپ و انتشارات وزارت ارشاد بسياري مواقع به وعده‌هايي كه داده بود، عمل نكرده و از همين‌رو به دنبال ناشري ديگر برا ي ادامه‌ي انتشار دانشنامه هستم.
حسن انوشه متولد 19 اسفند 1323 در بابل است و تحصيلاتش را در تهران در رشته‌ي زبان و ادبيات عرب به انجام رسانده است. كتاب‌هايي از جمله «تاريخ غزنويان» در دو جلد، «تاريخ ايران» در چهار جلد، «ايران و تمدن ايراني»، «ايران در سپيده‌دم تاريخ»، «تاريخ سيستان»، «تاريخ آفريقا» و «دانشنامه‌ي ادب فارسي»، از آثار او هستند.
انوشه از مؤلفان اصلي «دايرة‌المعارف تشيع» بوده و در ترجمه‌ي برخي از مقاله‌هاي اين مجموعه و نيز ويرايش «تاريخ ويل دورانت» همكاري داشته است.



منبع: ایسنا
 

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: