کتاب علی شریعتی و آینده نظریه اجتماعی منتشر می‌شود

1396/4/11 ۱۱:۰۴

کتاب علی شریعتی و آینده نظریه اجتماعی منتشر می‌شود

کتاب علی شریعتی و آینده نظریه اجتماعی زیر نظر سید جواد میری از پژوهشگاه علوم انسانی و داستین ج. بِرد از دانشگاه اولیوت کالج آمریکا توسط انتشارات بریل سپتامبر ۲۰۱۷ در هلند منتشر می شود.



کتاب علی شریعتی و آینده نظریه اجتماعی زیر نظر سید جواد میری از پژوهشگاه علوم انسانی و داستین ج. بِرد از دانشگاه اولیوت کالج آمریکا توسط انتشارات بریل سپتامبر ۲۰۱۷ در هلند منتشر می شود.

 کتاب علی شریعتی و آینده نظریه اجتماعی زیر نظر سید جواد میری از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و داستین ج. بِرد از دانشگاه اولیوت کالج آمریکا و با همکاری ۱۲ اندیشمند از کشورهای گوناگون توسط انتشارات بریل در چهلمین سالگرد شریعتی به چاپ رسید. این کتاب در سپتامبر سال جاری روانه بازار نشر می شود.

در گفتگو کوتاهی که با سید جواد میری داشتیم در معرفی این کتاب گفت: کتاب «علی شریعتی و آینده نظریه اجتماعی» با عنوان فرعی «دین انقلاب و نقش روشنفکر» توسط انتشارات بریل در هلند به چاپ رسیده است. طرح اولیه این کتاب در سال ۱۳۹۴ با سمینار شریعتی و آینده علوم انسانی که در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با همکاری انجمن جامعه شناسی ایران برگزار شد، کلید خورد. در این همایش که حدود ۹۰ مقاله به دبیرخانه ارائه شد، ۵ مقاله آن به زبان انگلیسی بود که برخی از آنها از کشورهای خارجی ارسال شده بود. مقالات واصله را با همکاری پروفسور داستین ج. بِرد از دانشگاه اولیوت کالج آمریکا به صورت طرحی به انتشارات بریل دادیم، پذیرفته شد که منتشر شود.

این کتاب ۱۵ فصل به شرح زیر دارد: در فصل اول که فصل مقدماتی است من با همکاری داستین ج. برد نوشتیم و تلاش کردیم که بگوئیم شریعتی و اندیشه اش در حوزه مطالعات اجتماعی دارای چه جایگاهی است. در فصل دوم اریک گود فیلد با عنوان نگاهی به شریعتی و بازگشت سنت روشنگری در تفکر شریعتی به یک مطالعه تطبیقی در تفکری که در غرب وجود دارد و تفکر شریعتی پرداخته است.

فصل سوم را کریم محمد از امریکا با عنوان ایدئولوژی و نقش ایدئولوژی در علوم اجتماعی و علوم انسانی  نوشته است. فصل چهارم را اسماعیل زینی از دانشگاه مالزی با عنوان مطالعه مقارنی بین شریعتی و سید حسین العطاس نوشته است. فصل پنجم را سید جواد میری با عنوان نقد علی شریعتی بر جامعه شناسی دین دورکیم نوشته است. فصل ششم را داستین ج. برد با عنوان علی شریعتی و نظریه انتقادی به رشته تحریر است. فصل هفتم را تئو لی کین از دانشگاه ملی سنگاپور با عنوان علی شریعتی و اومانیسم اخلاقی به رشته تحریر درآورده است. فصل هشتم به قلم جرج لیوب با عنوان قرائت شریعتی از فرانتس فانون است. فصل نهم را چاندرا مظفر از مالزی با عنوان اندیشه سیاسی در تفکر شریعتی نوشته است.

فصل دهم را خانم صوفیا رز ارجانا با عنوان اسلام گرایی نوین و نگاهی به تذکر و الهیات آزادی نوشته است. فصل یازدهم را مهدی آهویی از دانشگاه تهران با عنوان شریعتی و مسئله فلسطین به رشته تحریر درآورده است. فصل دوازدهم را خسرو باقری نوپرست از دانشگاه تهران با عنوان نگاه شریعتی به مسئله تعلیم و تربیت در پارادایم اسلامی و غربی نوشته است. فصل سیزدهم را فاطمه شایان از یکی از دانشگاه های فنلاند با عنوان شریعتی و امریکایی ستیزی در منطقه خلیج فارس نگاشته است. فصل چهاردهم را کورشاد آتالار از ترکیه با عنوان ما و شریعتی نوشته است. فصل پانزدهم را بدر موسی الصیف که کویتی الاصل است، اما در دانشگاه های امریکا مشغول است با عنوان مسلمان مارکسیست نگاهی به تجدد گرایی اسلامی با تمرکز بر ایده مذهب علیه مذهب نوشته است.

این کتاب در سپتامبر سال ۲۰۱۷  روانه بازار نشر می شود.

 

منبع: مهر

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: