ویلیام چیتیک فردا قلب فلسفه اسلامی را بررسی می‌کند

1387/3/21 ۰۴:۳۰

ویلیام چیتیک فردا قلب فلسفه اسلامی را بررسی می‌کند<br>

نشست "قلب فلسفه اسلامی: جستجوی معرفت نفس در آموزه‌های بابا افضل‌ کاشانی" با سخنرانی ویلیام چیتیک فردا چهارشنبه 10 صبح به زبان فارسی در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار می‌شود.





نشست "قلب فلسفه اسلامی: جستجوی معرفت نفس در آموزه‌های بابا افضل‌ کاشانی" با سخنرانی ویلیام چیتیک فردا چهارشنبه 10 صبح به زبان فارسی در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار می‌شود.

ویلیام چیتیک‏ در سال 1943م.(1322ش.) در شهر میل فورد، از توابع ایالت کنتیکت امریکا در خانواده‏اى با مذهب پروتستان دیده به جهان گشود. دوران دبیرستان را در زادگاه خویش سپرى کرد و بعد از گذراندن این مقطع تحصیلى، وارد دانشگاه گردید و در رشته تاریخ در کالج وستر به اخذ مدرک کارشناسى نایل آمد و چون احساس نمود مطالعات تاریخى در خصوص مشرق زمین و خاورمیانه، نیاز مبرمى به دانستن زبان عربى دارد، براى فراگیرى آن به سرزمین لبنان مهاجرت کرد و در دانشگاه آمریکایى بیروت تحصیلات خویش را پى گرفت.

وى در اثناى این مطالعات، به عرفان اسلامى علاقه‏مند گشت و بعد از آشنایى با دکتر سید حسین نصر و حضور در جلسات او، اشتیاقش شدت یافت. بعد از بازگشت به امریکا، براى آشنایى با عرفان شرقى، کتاب مثنوى را که به زبان انگلیسى ترجمه شده بود، مطالعه کرد و محصول این تلاش را در اختیار سایر علاقمندان قرار داد. شور زایدالوصف او براى آموختن عرفان ناب اسلامى موجب شد که به ایران بیاید و در رشته ادبیات دانشگاه تهران مشغول تحصیل گردد. مدت اقامت او در ایران، 12 سال به درازا کشید. چیتیک پس از اخذ درجه دکترا در زبان و ادبیات فارسى از دانشگاه تهران در سال 1353ش. در دانشگاه صنعتى شریف به تدریس علوم انسانى مشغول گردید.

وى در طول تحصیل، با دانشوران و ادیبانى چون جلال‏الدین همایى و استاد سید جلال‏الدین آشتیانى مأنوس گردید؛ اما کار اساسى وى با دکتر سید حسین نصر در موضوع فلسفه و معارف اسلامى بود. پس از تأسیس انجمن فلسفه، وى نزد هانرى کربن به فراگیرى عرفان و تصوف پرداخت.

ویلیام چیتیک که هم ‌اکنون در دانشگاه ایالتى نیویورک، در شهر استونى بروک، استاد گروه مطالعات تطبیقى ادیان است، به زبان فارسى و عربى و متون کلاسیک عرفانى این دو زبان، تسلط کامل دارد.

ویلیام چیتیک در آثار خود تلاش کرده تا قواعد سلوک در عرفان نظرى و عملى را در قرآن و سنت بجوید. او معتقد است که مقامات معنوى به دست آمده از راه کشف و شهود، با مباحث برهانى تناقض ندارد.

مجموعه تألیفات چیتیک، اعم از ترجمه شده و ترجمه نشده، عبارتند از: درآمدى بر تصوف و عرفان اسلامى، عوالم خیال ابن عربى و مسئله کثرت دینى، راه عرفانى عشق، آموزه صوفیانه مولوى، نقد النصوص، فى شرح نقش النصوص عبدالرحمن جامى، برگزیده آثار ائمه شیعه (منتخبى که علامه طباطبایى فراهم آورده بود)، ترجمه و شرح لمعات فخرالدین عراقى، ایمان و عقل در اسلام، تجلى حق درباره اصول جهان‏شناسى ابن عربى، درباره خودشناسى در فلسفه بابا افضل کاشانى، سیماى اسلام در کلیات جهان بینى اسلامى، معرفت و عرفان، ترجمه صحیفه سجادیه به زبان انگلیسى با مقدمه‏اى مشروح با عنوان زبور اسلام، آموزه‏هاى صوفیانه مولوى.


منبع: خبرگزاری مهر

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: