تقریرات بدیع‌الزمان فروزانفر در دانشکده ادبیات منتشر شد

1386/12/7 ۰۳:۳۰

<p>تقریرات بدیع‌الزمان فروزانفر در دانشکده ادبیات منتشر شد<br>

تقریرات استاد بدیع الزمان فروزانفر در شعبه زبان و ادبیات فارسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران در فاصله 1320 تا 1322 درباره تاریخ ادبیات ایران با مقدمه و حواشی محمد دبیرسیاقی به کتابفروشیها آمد.


تقریرات استاد بدیع الزمان فروزانفر در شعبه زبان و ادبیات فارسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران در فاصله 1320 تا 1322 درباره تاریخ ادبیات ایران با مقدمه و حواشی محمد دبیرسیاقی به کتابفروشیها آمد.
کتاب حاضر تقریرات سودمند شادروان بدیع الزمان فروزانفر به عنوان درس "تاریخ ادبیات" در سالهای دوم و سوم شعبه زبان و ادبیات فارسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران است؛ تقریراتی حاصل سالها مطالعه پردامنه و عمیق و دقیق و استخراج شده از خلال بسیاری متون ادبی، تاریخی، علمی و دینی منثور و منظوم فارسی و عربی.
دکتر سیدمحمد دبیرسیاقی در پیشگفتار کتاب نوشته است: این تقریرات را که نگارنده در ساعاتی که تدریس می شد تندنویسی و سپس با آنچه همکلاس دانشمندم مرحوم دکتر گلشن ابراهیمی تندنویسی کرده بود مقابله و شب هنگام پاکنویس کرده بودم، بیش از 60 سال چون یادگاری عزیز و مرجعی پرسود همراه تقریرات دیگر استادان خود محفوظ داشته بودم.
گردآورنده در ادامه به استادان شعبه ادبیات و زبان فارسی در آن دوران نظیر احمد بهمنیار، عباس اقبال آشتیانی، سید کاظم عصار، علی اکبر سیاسی، لطفعلی صورتگر، محمدباقر هوشیار، محمد معین، میرزا علی اصغر خان حکمت و... اشاره می کند و می گوید: به تصدیق همه دانشجویان دوره های قبل و بعد از ما، درس استاد فروزانفر برای دانشجویان سودمندی دیگر داشت، مجلس درس شان گرمتر و منظمتر بود. موید آن همین تقریرات است که ملاحظه می فرمائید چگونه منسجم و مستند و دور از خشکی و یکنواختی و آکنده از نکات ظریف و دقیق است...
تعریف ادبیات، تقسیم ادوار تاریخ ادبیات، مباحث فقهی و عرفانی، حدوث علوم کلام و توجه مسلمین به علوم عقلی و فلسفه، تصوف، تاریخ ایران، تحلیل ادبیات با اطلاع بر مجاری حوادث و اوضاع سیاسی و مذهبی، اخوان الصفا و... از جمله مباحث طرح شده در کتاب است.
در بخشی از تقریرات فروزانفر آمده است: "... به هم خوردن اوضاع دربارها و کم شدن توجه و صلات و توجه سلاطین به شعرا، سبب انتشار طریقه غزل در میان شعرای قرن ششم بوده است حتی شعرایی هم که در دربار زندگی می کرده اند و با سلاطین و امرا قضات مربوط بودند در قصائد خود متمایل به طریقه غزل و تلطیف شعر شده اند. اینجا باید توضیح داد که منظور از لطیف شدن غزل چیست؟..."
"تقریرات استاد بدیع الزمان فروزانفر" در 464 صفحه، 1500 نسخه و بهای هشت هزار تومان توسط نشر خجسته منتشر شده است.


منبع: مهر
نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: