مجله‌ی تخصصی «قرآن و مستشرقان» منتشر شد

1386/2/15 ۰۳:۳۰

مجله‌ی تخصصی «قرآن و مستشرقان» منتشر شد

مجله‌ی تخصصی «قرآن و مستشرقان» با مقاله‌ای تحت عنوان «بررسی دايرة‌المعارف‌های قرآن» منتشر شد.




مجله‌ی تخصصی «قرآن و مستشرقان» با مقاله‌ای تحت عنوان «بررسی دايرة‌المعارف‌های قرآن» منتشر شد.
«محمدعلی رضايی اصفهانی» مدير مسوؤل مجله‌ی قرآن و مستشرقان و قرآن‌پژوه در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) درباره‌ی اين مجله گفت: حركت قرآن‌پژوهی در ايران و جهان به‌گونه‌ای شتابنده در حال رشد و تكامل است و اين حركت تكاملی، ابعاد متعددی از جمله تفاسير ترتيبی، موضوعی، معارف قرآنی و دايرة‌المعارف‌های قرآنی را دربردارد.
وی افزود: از ديگر ابعاد اين حركت، مطالعات قرآنی مستشرقان بوده كه در عصر ما وارد مرحله‌ی جديدی شده است.
مدير مسوؤل مجله‌ی قرآن و مستشرقان تصريح كرد: مستشرقان در كشور هلند گرد هم آمده‌اند تا بزرگ‌ترين اثر قرآنی قرن را در قالب دايرةالمعارف توليد كنند؛ هم‌چنين آنان از ميراث ده‌ها قرن حركت‌های استشراقی مسلمانان بهره برده و عبرت‌ها گرفته‌اند و بيشتر مطالب خود را در قالب جديد و با زيركی عرضه كرده و به‌عنوان منبع و مرجع قرآنی در اختيار جهانيان به‌ويژه دانشگاهيان قرار داده‌اند.
رييس مؤسسه‌ی قرآن و علم با اشاره به هدف خود از تأسيس اين مجله افزود: براساس آماری كه به‌تازگی از سوی منابع خبری اعلام شده حدود شصت‌هزار نفر در دوره‌ی كارشناسی، شانزده‌هزار نفر در دوره‌ی كارشناسی ارشد و دو هزار نفر در دوره‌ی دكتری رشته‌ی شرق‌شناسی دانشگاه‌های غربی مشغول به تحصيل هستند؛ بنابراين بايد اكنون از خود پرسش كنيم وظيفه‌ی ما چيست؟
اين نويسنده ضمن پاسخ به اين پرسش تأكيد كرد: از آنجاكه استفاده از نقاط مثبت و روش‌های جديد آن‌ها در زمينه‌ی قرآن‌پژوهی، شناخت تاريخ استشراق و پيوند آن با استعمار، شناخت مطالعات جديد مستشرقان به‌ويژه دايرة‌المعارف ليدن و پاسخ‌گويی به شبهات و پرسش‌های مستشرقان قديم و جديد يك ضرورت‌ محسوب می‌شوند؛ «مركز تحقيقات قرآن‌كريم المهدی»‌ به‌عنوان نخستين مركز پژوهشی رسمی كشور بر خود لازم ديد كه گروه علمی قرآن و مستشرقان را سامان‌دهی كند و به تصويب برساند.
اين استاد دانشگاه با اشاره به ضرورت پرداختن به اين نيازها تصريح كرد: درحال حاضر اين گروه علمی از متخصصان استشراق از جمله دكتر «محمدحسن زمانی» و دكتر «محمدجواد اسكندرلو» ـ كه پايان‌نامه‌های دكتری آنان در زمينه‌ی استشراق در سال 1384 رتبه‌ی اول و دوم كشور ار كسب كرد ـ تشكيل شده و درصدد پاسخ‌گويی به اين ضرورت‌ها و نيازهاست و در اين جهت مجله‌ی تخصصی «قرآن و مستشرقان» را تأسيس كرده‌اند.
مدير مسؤول مجله‌ی قرآن و مستشرقان با اشاره به ويژگی‌های اين مجله اظهار كرد: ‌ازآن‌جاكه تاكنون مجله‌ای در اين حوزه در ايران وجود نداشته است تأسيس اين مجله نخستين گام در راه تخصصی شدن مجلات قرآنی كشور محسوب می‌شود و می‌تواند يكی از ابعاد حركت شتابنده‌ی قرآن‌پژوهی ايران در نظر گرفته شود.
اين نويسنده با اشاره به مطالب اين شماره تصريح كرد: نقاط ضعف مطالعات مستشرقان، مفهوم‌شناسی، تاريخچه و دوره‌های استشراق، بررسی دايرةالمعارف قرآن ليدن، تاريخ‌گذاری قرآن از نگاه ريچارد بل و دانشمندان اسلامی، نقد و بررسی آرای بلاشر درباره‌ی جمع و تدوين قرآن، بررسی روايات جمع قرآن در زمان عثمان و تحليل و بررسی آرای نلد از مطالب اين شماره از مجله‌ی قرآن و مستشرقان است.
وی در پايان يادآوری كرد: در اين مجله از فرهيختگان حوزه و دانشگاه بهره برده شده است كه نمادی از همكاری و وحدت حوزه و دانشگاه محسوب می‌شود.

منبع: خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)



سعیده خان احمدی
نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: