غلامحسين ابراهيمی دينانی: مثنوی معنوی بهترين تفسير قرآن است

1386/2/8 ۰۳:۳۰

غلامحسين ابراهيمی دينانی: مثنوی معنوی بهترين تفسير قرآن است

«غلامحسين ابراهيمی دينانی» در ششمين همايش ادبی دبيرستان‌های نمونه دولتی فرهنگ تهران، مثنوی معنوی مولانا را بهترين تفسير قرآن دانست.



«غلامحسين ابراهيمی دينانی» در ششمين همايش ادبی دبيرستان‌های نمونه دولتی فرهنگ تهران، مثنوی معنوی مولانا را بهترين تفسير قرآن دانست.

ششمين همايش ادبی دبيرستان‌های نمونه دولتی فرهنگ تهران با عنوان «يادواره‌ی مولانا جلال‌الدين بلخی» صبح امروز در سالن آمفی تائتر شهرداری منطقه‌ی دو با حضور اساتيد مولوی‌پژوه برگزار شد.

در اين مراسم دكتر «غلامحسين ابراهيمی دينانی» استاد دانشگاه تهران، درباره‌ی توحيد و وحدت وجود در آثار مولوی به ايراد سخن پرداخت و گفت: متأسفانه كشورهای ديگر سعی دارند مفاخر فرهنگی ما را به خود انتساب دهند و اين وظيفه‌ی ما است كه از مفاخر ملی و فرهنگی خود دفاع كنيم.

در بخشی ديگر از اين مراسم «علی دهباشی» سردبير مجله‌ی «بخارا» درباره‌ی بررسی تأثير آثار و روايات در آثار مولوی به ايراد سخن پرداخت و در ادامه نيز دكتر «توفيق سبحانی» مولوی‌پژوه درباره‌ی افكار و آثار مولانا گفت: بلخ از شگفتی‌هايی است كه تا انسان آن را نبيند به شكوه و جلال مولوی واقف نمی‌شود.

وی در ادامه درباره‌ی نحوه‌ی آشنايی مولانا جلال‌الدين بلخی با شمس تبريزی گفت: مولانا در سال 642 با شمس ديدار می‌كند و تحت تاثير سماء او دست از زاهدی می‌كشد و ترانه‌گو می‌شود و از سال 645 ديگر شمس را نمی‌بينيد.

دكتر سبحانی گفت: برخلاف نظر بسياری كه معتقدند آرامگاه شمس در قونيه است اما آرامگاه اصلی وی در شهرستان خوی در آذربايجان شرقی قرار دارد.

در ادامه‌ی اين مراسم «حميد سبزواری» شاعر انقلاب درباره‌ی شخصيت مولانا اظهار كرد: مولانا شخصيتی آگاه بود و اين عنصر انسانی سهم عمده‌ای در تربيت انسان‌ها دارد؛ چراكه با سرودن مثنوی زمينه‌ای را فراهم كرد تا آنچه در سينه دارد به صورت شعر بيان شود. وی در ادامه نيز يكی از اشعار خود را در قالب مثنوی با موضوع شهادت و ياد شهيدان قبل و بعد از انقلاب قرائت كرد. هم‌چنين در اين مراسم استاد «كريم تمنا» اديب و مولوی‌پژوه برجسته‌ی كشور افغانستان اشعاری از استاد خليلی شاعر افغان در مدح مولانا خواند.

در بخش ديگری از اين مراسم دكتر «كاظم محمدی» مولوی‌پژوه درباره‌ی فهم اشعار مولانا گفت: مولانا با وجود داشتن زبان صريح و قوی عرفان، بسياری از حرف‌های خود را در لفافه بيان می‌كند و اشعار او سرشار از رمز و رازهای بسياری است كه به دليل اين‌كه مخاطب شايسته و بايسته‌ای برای شنيدن حرف‌های خود پيدا نكرده، آن‌را به صورت رازگونه بيان كرده ‌است. در پايان اين مراسم نيز از برگزيدگان اين همايش در قالب‌های شعر، داستان، نقاشی، قطعه‌ی ادبی و بازنويسی تجليل و به آن‌ها يك ربع سكه‌ی بهار آزادی اهدا شد.

هم‌چنين در حاشيه‌ی برگزاری اين همايش نمايشگاهی از آثار ادبی و عرفانی ‌درباره‌ی مولانا و آثارش برپا شده بود.

منبع: خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)



سعیده خان احمدی
نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: