مركز فرهنگ و معارف قرآن از پايان‌نامه‌های قرآنی حمايت می‌كند

1385/12/7 ۰۳:۳۰

مركز فرهنگ و معارف قرآن از پايان‌نامه‌های قرآنی حمايت می‌كند

مركز فرهنگ و معارف قرآن در نظر دارد تا به‌صورت جامع و گسترده از پايان‌نامه‌های قرآنی حمايت كند.



مركز فرهنگ و معارف قرآن در نظر دارد تا به‌صورت جامع و گسترده از پايان‌نامه‌های قرآنی حمايت كند.
حجت‌الاسلام‌والمسلمين «علی‌اكبر مؤمنی» مسؤول بخش پژوهش‌های رسانه‌ای مركز فرهنگ و معارف قرآن ضمن اعلام اين خبر افزود: اين مركز كه از سال 1366 آغاز به‌كار كرده و هم‌اكنون با تدوين و ارائه آثار برتر قرآنی، همچون بزرگ‌ترين دائرة‌المعارف قرآن كريم، جامع‌ترين معجم موضوعی قرآن (فرهنگ قرآن)، نخستين فرهنگ موضوعی تفاسير قرآن، دانش‌نامه قرآن‌پژوهان كشور، پاسخ‌گويی به بيش از 40هزار پرسش قرآنی، نخستين تفسير قرآن با نمايه‌های موضوعی (تفسير راهنما)، ترجمه‌های نوين از قرآن و نشر سالانه سه هزار صفحه مقاله قرآنی در مطبوعات كشور و ده‌ها فعاليت قرآنی گسترده ديگر به كسب عنوان بزرگ‌ترين مركز پژوهشی قرآنی كشور نايل شده است ، در نظر دارد تا حمايت گسترده و همه جانبه از پايان‌نامه‌های قرآنی كشور به عمل آورد.
وی در ادامه گفت: تاكنون در اين راستا حدود 1000 عنوان پايان‌نامه را در كتابخانه تخصصی خود گردآوری كرده و در اختيار قرآن‌پژوهان قرار داده است و برای نخستين‌بار به تدوين فهرست توصيفی پايان‌نامه‌‌های قرآنی حوزه‌های علميه كشور اقدام كرده است.
مؤمنی تصريح كرد: در راستای گسترش حمايت‌های اين مركز از پژوهش‌های قرآنی افتخار داريم كه اجرای برنامه جامع حمايت اين مركز از پايان‌نامه‌های قرآنی را به اطلاع نويسندگان پايان‌نامه‌های قرآنی و قرآن‌پژوهان برسانيم.
وی از جمله حمايت‌های مركز را چاپ پايان‌نامه‌های برتر دانست و افزود: پايان‌نامه‌هايی كه عنوانی روزآمد و نوين و محتوايی غنی داشته باشند و اصول و موازين پژوهش‌های علمی در آنها رعايت شده باشد، مورد حمايت اين مركز قرار می‌گيرند و با توجه به سطح علمی اثر حمايت مركز به دو صورت خريد كامل اثر و پرداخت حق‌التأليف و يا حمايت از چاپ اثر و پرداخت حق نشر انجام می‌شود.
مسؤول بخش پژوهش‌های رسانه‌ای مركز فرهنگ و معارف قرآن تهيه مقالات مطبوعاتی از پايان‌نامه‌ها را يكی از موارد خوب حمايتی اين مركز دانست و يادآوری كرد: بدين منظور خلاصه پايان‌نامه‌های قرآنی و بخش‌های جذاب آنها به‌عنوان مقالات مستقل توسط نويسنده پايان‌نامه تنظيم شده و به روزنامه‌ها، مجلات مذهبی و نشريات تخصصی كشور ارسال می‌‌شود.
مؤمنی همچنين گفت: از پايان‌نامه‌های جديد كه به جهت عنوان يا محتوا، دارای نوآوری و امتيازات ويژه باشند، حمايت خبری صورت می‌گيرد، در اين روش چكيده پايان‌نامه به همراه مشخصات كلّی‎، كليدواژه‌ها، موضوعات اصلی و فرعی و... در قالب خبر تنظيم می‌شود و علاوه بر انعكاس در پايگاه اطلاع‌رسانی مركز به مراكز خبری همچون صدا و سيما، روزنامه‌ها و خبرگزاری‌‌ها ارسال می‌‌شود.
وی اظهار كرد: با توجه به ارتباط مركز فرهنگ و معارف قرآن با اين رسانه‌ها، معمولاً اخبار ارسالی مركز مورد توجه و استفاده قرار می‌گيرد؛ چكيده پايان‌نامه‌های قرآنی در پايان هر سال به‌صورت مجموعه مستقلی ارائه می‌شود و با توجه به نمايه‌های مختلف موضوعی، كليدواژه‌‌ای و رشته تحصيلی و ... يكی از منابع مهم شناسايی پژوهش‌های قرآنی و قرآن‌پژوهان كشور خواهد بود.
مسؤول بخش پژوهش های رسانه‌ای با اشاره به پايان‌نامه‌ها در راديو معارف كه از مدتی پيش آغاز شده است، يادآوری كرد: برنامه «قرآن در آينه پژوهش» در راديو معارف، اختصاص به معرفی و بررسی پايان‌نامه‌های قرآنی با موضوعات روزآمد دارد، پايان‌نامه‌هايی كه موضوع آن جذاب و نو تشخيص داده شود، با حضور نويسنده آن و يا از طريق تماس تلفنی در برنامه مزبور به معرفی و ارزيابی رساله وی پرداخته می‌شود.
وی تصريح كرد: پايگاه معارف قرآن، مهم‌ترين پايگاه اطلاع‌رسانی قرآنی است؛ در اين پايگاه علاوه بر ارائه آخرين دستاوردهای مركز، در مورد قرآن‌پژوهان جديدترين كتب و مقاله‌های منتشر شده، اخبار قرآنی، طرح‌های پژوهشی و پايان‌نامه‌های قرآنی اطلاع‌رسانی می‌شود.
از ديگر فعاليت‌های حمايتی معرفی در كتاب سال قرآن‌پژوهی كشور است كه مؤمنی در اين‌باره تآكيد كرد: مركز فرهنگ و معارف قرآن مصمم است در راستای اطلاع‌رسانی از پژوهش‌های قرآنی و پرهيز از فعاليت‌های تكراری، مجموعه فعاليت‌های قرآن‌پژوهی كشور را هر سال در قالب يك مجموعه سامان‌دهی كند، در اين طرح جديدترين كتب قرآنی، مقالات قرآنی، طرح‌های پژوهشی و پايان‌نامه‌های قرآنی سال معرفی می‌شود.
وی افزود: البته در نظر است تا يك نسخه از همه پايان‌نامه‌های قرآنی دفاع شده در كتابخانه تخصصی مركز فرهنگ و معارف قرآن نگهداری و ثبت ‌شود و به عنوان يك اثر قرآنی شماره رديف كنگره دريافت می‌كند و بدين وسيله زمينه بهره‌برداری از پژوهش شما و ارجاع ساير پژوهش‌گران به آن فراهم می‌شود.

كتابخانه تخصصی مركز فرهنگ و معارف قرآن
همچنين كتابخانه تخصصی اين مركز با 20‌هزار عنوان كتاب بزرگ‌ترين كتابخانه تخصصی قرآنی كشور است و علاقه‌مندان در صورت تمايل می‌توانند برای بررسی روند حمايت از پايان‌نامه، كاربرگ مربوطه را از مركز فرهنگ و معارف قرآن و يا مركز آموزشی خود تحويل گرفته و پس از تكميل همراه با يك نسخه از پايان‌نامه به آدرس قم، چهارراه شهدا، ابتدای خيابان معلم، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، طبقه اول، مركز فرهنگ و معارف قرآن، مديريت پژوهش‌های رسانه‌ای فرهنگ قرآن صندوق پستی 3775 ـ 37185 و يا آدرس اينترنتی ww.maarefquran.com E.mail: quran@maarefquran.com ارسال كنند.
منبع : خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)



سعیده خان احمدی
نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: