ولایتی: رهبری نگاهی مثبت به ترویج معماری اسلامی و ایرانی دارند

1393/1/23 ۱۳:۳۹

ولایتی: رهبری نگاهی مثبت به ترویج معماری اسلامی و ایرانی دارند

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مقام معظم رهبری«مدظله العالی» خوشبختانه نسبت به موضوع معماری اسلامی و ایرانی و ترویج این معماری در کشور نگاه مثبتی دارند و باید از این فرصت مغتنم حداکثر استفاده به عمل بیاید.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مقام معظم رهبری«مدظله العالی» خوشبختانه نسبت به موضوع معماری اسلامی و ایرانی و ترویج این معماری در کشور نگاه مثبتی دارند و باید از این فرصت مغتنم حداکثر استفاده به عمل بیاید.

به گزارش روز سه شنبه دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، علی اکبر ولایتی در نخستین جلسه کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1393، طی سخنانی با گرامیداشت ایام فاطمیه «س» و تبریک سال جدید گفت: در برخی از شهرهای کشور مانند مشهد مقدس و اصفهان با همت مردم و مسئولان شهری، تلاش های خوبی برای ترویج معماری اسلامی و ایرانی انجام شده که باید از این الگوهای موفق استفاده شود.

رییس مرکز تحقیقات استرات‍ژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: سایر کشورهای جهان با قاطعیت از میراث معماری خود حفاظت می کنند و به عنوان مثال در زمان حکومت کمونیست ها در شوروی سابق و علی رغم گرایش ضد مذهبی آن ها، از کلیساها نه به عنوان یک بنای مذهبی بلکه به عنوان یک بنای تاریخی حفاظت شد.

وی افزود: در کشور فرانسه هم کلیسای روتردام به عنوان هسته مرکزی شهر پاریس مورد حفاظت قرار گرفته و دولت فرانسه اجازه ساخت و ساز بناهایی که با ترکیب معماری این کلیسا تعارض داشته باشند را در آن محل نمی دهد.

ولایتی اظهار داشت: در مورد پوشش رسمی کشورها باید نمایانگر هویت اسلامی و ایرانی ما باشد در حالی که در برخی از کشورها که در چند دهه پیش به وجود آمده اند در این زمینه فعالیت هایی را انجام داده و توانسته اند تا لباس رسمی خود را در میان شهروندان خود جا بیندازند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: باید معماری شهرهای کشورمان و در راس آن ها معماری تهران به گونه ای باشد که هر کسی با دیدن آن متوجه هویت اسلامی و ایرانی شهر شود، البته گام هایی در شهر تهران برداشته شده که باید با پیگیری و جدیت نهادها و دستگاه های ذیربط اجرایی شود.

وی در پایان افزود: رهبر معظم انقلاب «مدظله العالی» در دیدار با شهردار و اعضای شورای اسلامی شهرتهران بر این موضوع تاکید کردند که معماری تهران و همه شهرهای کشور باید نشان دهنده الگوی معماری جمهوری اسلامی باشد.

در ادامه جلسه، گزارشی از فعالیت های کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران در سال 1392 ارائه شد.

در این گزارش برگزاری همایش هزاره تالیف کتاب قانون، موضوع مد و لباس با توجه به تاثیر این موضوع بر فرهنگ و تمدن اسلام وایران، موزه تاریخ علوم و فنون جمهوری اسلامی، نمایشگاه دستاوردهای فرهنگ و تمدن اسلام و ایران و مجموعه فرهنگی عباس آباد از اهم فعالیت های کمیته فرهنگ و تمدن در سال 1392 ذکر شده است.

 

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: