بررسی کارکرد الهیات و جامعه شناسی ضرورت گفتگوی دینی است

1385/10/24 ۰۳:۳۰

بررسی کارکرد الهیات و جامعه شناسی ضرورت گفتگوی دینی است

تا زمانی که کارکرد و چالشهای الهیات و جامعه شناسی را با یکدیگر بررسی نکرده و موقعیت خود را مشخص نکنیم به زبان مشترکی میان ادیان دست نخواهیم یافت .


تا زمانی که کارکرد و چالشهای الهیات و جامعه شناسی را با یکدیگر بررسی نکرده و موقعیت خود را مشخص نکنیم به زبان مشترکی میان ادیان دست نخواهیم یافت .
دکتر احمد پاکتچی استاد علوم قرآنی دانشگاه امام صادق(ع) در نشست بررسی نسبت جامعه شناسی دین و الهیات که عصر دیروز در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، با اشاره به همیشگی بودن این دو رویکرد در طول تاریخ، اهمیت مباحث هویتی در غرب امروز را یادآور شد و گفت : امروز می توان دو جریان پیوست گرا( سنت گرا traditionalist) و جریان گسست گرا (بنیاد گرا foundamentalist) را از هم تفکیک کرد و این مدل برای بررسی مهم است.
وی افزود : دلایل این اهمیت آن است که اولا بحثهای هویتی با بحثهای تمدنی امروز بسیار نزدیک است. گو اینکه نگاههای انگیزشی به خصوص در جوامع مسلمان بسیار رایج شده است؛ ثانیا اگر یک الگوی جامعه شناختی نداشته باشیم نمی شود تبیین درستی از شخصیتها و آموزه ها داشته باشیم.
دکتر پاکتچی تصریح کرد : امروز در دنیایی زندگی می کنیم که ارتباط بین ادیان، اجتناب ناپذیر است و این تقریب مذاهب نیازمند تعریف دوباره هویت در ارتباط خود و دیگری است، بنابراین تا زمانی که این دو کارکرد و چالشهای آنها را با یکدیگر بررسی نکنیم و موقعیت خود را(چه ترکیبی از این دو کارکرد می خواهیم) مشخص نکنیم، نه تنها دچار سیاستگذاری های پر تنش و پرافت و خیز خواهیم بود بلکه میان ادیان به زبان مشترکی نیز دست نخواهیم یافت و این بزرگترین آسیب یک گفتگوست.
خبرگزاري مهر


خان احمدی
نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: