توحید؛ کشف الحقایق

توحید؛ کشف الحقایق مشاهده نسخه

در حال حاضر تنها صفحات ابتدا و انتهای نسخه قابل نمایش است.

از عزیز نسفی، عزالدین محمد، سدۀ 7ق، رسالۀ چهارم «كشف ‏الحقایق» (نسخه‏ ها، 1318/2) اوست. در چند (16) «فصل». در نسخۀ در دست فصل‏ها بی ‏شماره ‏اند، آغاز می‏كند به اینكه : اهل ایمان دو قسم‏ اند، یكی را اهل كثرت می‏گویند و قسم دوم اهل وحدت، و تعریف هر یك...: فصل، در بیان سخن اهل وحدت، فصل، سخن اصحاب نار در بیان وحدت وجود... فصل، در بیان طایفۀ دیگر از اصحاب نار.
آغاز:   بسمله. رسالۀ چهارم از كتاب كشف‏الحقایق من تصنیف عزیز نسفی در بیان توحید و آنچه تعلق به توحید دارد. بدانكه در لغت عرب معنی مطلق توحید یكی كردن است و در شریعت یكی گفتن و در طریقت یكی دانستن و در حقیقت یكی دیدن است، و معنی شرك دو گفتن و دو دانستن و دو دیدن است.
انجام:   با خودی كفر و بی‏خودی دین است - هر چه گفتیم نغز آن این است.
منابع دیگر:   فهرستواره،239/7؛ اعلام،1458/2 عزیز؛ طبقات، 96/7؛ صفا، 1224/3؛ نفیسی، 112/1؛ نسخه‏ ها، 1101/2 «توحید»، همانجا 1027 «اسرارالتوحید».
(1)489،   نستعلیق تحریری پخته، بی‏تاریخ، سدۀ 12ق، (گ 1-16). (عكس).    شمث‍ 320610
اصل نسخه:   گنج‌بخش، ش 2552 (گنج، 758/2).

خرید فایل اسکن

اشتراک گذاری:

مشخصات

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: