صفحه اصلی / مقالات / دانشنامه تهران بزرگ / والک پلو /

فهرست مطالب

والک پلو


نویسنده (ها) :
آخرین بروز رسانی : سه شنبه 3 تیر 1399 تاریخچه مقاله

والک‌پلو \ vālak-polo \ ، غذایی ساده که با استفاده از گیاه والک که در کوههای منطقۀ شمیران می‌روید، تهیه می‌شود.
والک در فصل بهار در کوههای منطقۀ شمیران می‌روید، و مردم روستاهای اطراف با استفاده از برگهای آن غذاهای مختلفی تهیه می‌کنند. یکی از این غذاها والک‌پلو ست؛ برای تهیۀ والک‌پلو، آب را می‌جوشانند و والک را داخل آن می‌ریزند و پس از 2 تا 3 دقیقه برنج را به آن اضافه می‌کنند؛ سپس برنج را آبکش کرده، با مقداری آب و روغن دم می‌کنند. این غذا پس از حدود 80 تا 90 دقیقه آماده می‌شود. 
اهالی روستای گلوکان برای احترام به مهمانان و پذیرایی از آنها والک‌پلو می‌پزند و مردم لالان در روز عاشورا طبقی حاوی والک‌پلو، مرغ، سبزی‌پلو، فسنجان، ته‌چین، سبزی خوردن و دوغ که به آن آش حسین گفته می‌شود، تهیه، و بین یکدیگر تقسیم می‌کنند. مردم منطقۀ شمیران والک را گیاهی با ارزش غذایی فراوان می‌دانند و آن را با گوشت و یا نیمرو نیز مصرف می‌کنند.

گلاله هنری
 

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: