کوفته
مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی
پنج شنبه 22 خرداد 1399
https://cgie.org.ir/fa/article/239012/کوفته
یکشنبه 21 اردیبهشت 1404
چاپ شده
2
کوفته \ kūfte \ ، غذایی سنتی، معمولاً تهیه شده از گوشت لهشده، برنج و بلغور. برنج تقریباً در انواع کوفتهها به کار میرود و کیفیت آن در مزۀ کوفته بسیار مؤثر است. روش پخت همۀ کوفتهها یکسان بوده، فقط ترکیب مایۀ آنها با هم متفاوت است. در روستاهای شهرستان شمیران نیز، کوفتههای متنوعی بر حسب موادشان وجود دارد؛ برای نمونه، مردم سبو بزرگ کوفتۀ آردی میپزند؛ به این صورت که سیر، پیاز و گوشت گوسالۀ کوبیدهشده را همراه با ترۀ کوهی و آرد سرخکرده خمیر میکنند، سپس آن را به صورت کوفته درمیآورند و در آب جوش میپزند. در آهار، کوفتۀ برنجی پخته میشود که برای تهیۀ آن گوشت گاو را داخل هاون سنگی بهنام گازَن، خوب میکوبند. سپس برنج ازقبل خیسشده را به آن اضافه میکنند و دوباره میکوبند. پس از آن، سبزیهای محلی مانند لارگیچ، والک و جز آنها را نیز به مواد اضافه میکنند و آن را خوب ورز میدهند. در پایان، پس از اضافه کردن نمک، فلفل و زردچوبه، خمیر به دست آمده را بهصورت گلولههای یکاندازه به نام «بُن» درمیآورند و داخل هر گلوله یک آلوچه میگذارند؛ این کار کمک میکند تا کوفته هنگام پخت به اصطلاح وا ـ نرود. سپس، مقداری پیاز داغ را داخل آبِ در حال جوش میریزند و بُنها را داخل آن قرار میدهند تا بپزد.
گلاله هنری
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید