صفحه اصلی / مقالات / دانشنامه تهران بزرگ / کوفته /

فهرست مطالب

کوفته


نویسنده (ها) :
آخرین بروز رسانی : پنج شنبه 22 خرداد 1399 تاریخچه مقاله

کوفته \ kūfte \ ، غذایی سنتی، معمولاً تهیه شده از گوشت له‌شده، برنج و بلغور. 
برنج تقریباً در انواع کوفته‌ها به کار می‌رود و کیفیت آن در مزۀ کوفته بسیار مؤثر است. روش پخت همۀ کوفته‌ها یکسان بوده، فقط ترکیب مایۀ آنها با هم متفاوت است. در روستاهای شهرستان شمیران نیز، کوفته‌های متنوعی بر حسب موادشان وجود دارد؛ برای نمونه، مردم سبو بزرگ کوفتۀ آردی می‌پزند؛ به این صورت که سیر، پیاز و گوشت گوسالۀ کوبیده‌شده را همراه با ترۀ کوهی و آرد سرخ‌کرده خمیر می‌کنند، سپس آن را به صورت کوفته درمی‌آورند و در آب جوش می‌پزند. 
در آهار، کوفتۀ برنجی پخته می‌شود که برای تهیۀ آن گوشت گاو را داخل هاون سنگی به‌نام گازَن، خوب می‌کوبند. سپس برنج ازقبل خیس‌شده را به آن اضافه می‌کنند و دوباره می‌کوبند. پس از آن، سبزیهای محلی مانند لارگیچ، والک و جز آنها را نیز به مواد اضافه می‌کنند و آن را خوب ورز می‌دهند. در پایان، پس از اضافه کردن نمک، فلفل و زردچوبه، خمیر به دست آمده را به‌صورت گلوله‌های یک‌اندازه به نام «بُن» درمی‌آورند و داخل هر گلوله یک آلوچه می‌گذارند؛ این کار کمک می‌کند تا کوفته هنگام پخت به اصطلاح وا ـ نرود. سپس، مقداری پیاز داغ را داخل آبِ در حال جوش می‌ریزند و بُنها را داخل آن قرار می‌دهند تا بپزد. 

گلاله هنری
 

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: