صفحه اصلی / مقالات / دانشنامه تهران بزرگ / کله پلو /

فهرست مطالب

کله پلو


نویسنده (ها) :
آخرین بروز رسانی : سه شنبه 20 خرداد 1399 تاریخچه مقاله

کله‌پلو \ kalle-polow \ ، از غذاهای محلی مردم شمیرانات که به‌دلیل مقوی بودن بسیار مصرف می‌شود. برای تهیۀ آن کلۀ گوسفند را به شیوۀ معمول پخته، سپس برنج را با آب آن می‌پزند و گوشتهای کله را تکه‌تکه کرده، روی پلو می‌گذارند. مردم بعضی از روستاهای شهرستان شمیران در پختن این غذا از عدس و شنبلیله نیز استفاده می‌کنند. اهالی دربندسر کله را به صورت دیگری نیز می‌پزند. آنها کله‌پاچه را در دیگ قرار می‌دهند و می‌گذارند با جو یا آهیل تا صبح بپزد و به آن زردچوبه و شنبلیله نیز اضافه می‌کنند. در این غذا که به آن «کورپلو» می‌گویند، از برنج استفاده نمی‌شود. 

گلاله هنری
 

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: