صفحه اصلی / مقالات / دانشنامه تهران بزرگ / کاچی /

فهرست مطالب

کاچی


نویسنده (ها) :
آخرین بروز رسانی : یکشنبه 18 خرداد 1399 تاریخچه مقاله

کاچی \ kāčī \ ، غذایی مقوی برای زائو.
این غذا تقریباً در تمامی مناطق ایران، بیشتر با روغن حیوانی پخته می‌شود. مردم امامۀ پایین برای تهیۀ آن، پیاز داغ فراوان تهیه کرده، سپس آرد و شکر را درون آن سرخ می‌کنند. اهالی روته این غذا را روز دهم زایمان می‌پزند و به زائو می‌خورانند. مردم کُند بالا نیز هنگامی که زائو را حمام می‌بردند، به او کاچی و تخم‌مرغ عسلی می‌دادند. در سبوکوچک هنگام حمام زائو در سفرۀ ناهاری که برای پذیرایی از مهمانان حاضر پهن می‌کردند، همراه با غذاهای دیگر کاچی نیز می‌گذاشتند. مردم کالون زمستانها غذایی به نام «دو کاچ کاچی» درست می‌کنند؛ به این طریق که برنج شفته را می‌گذارند تا خشک شود و سپس آرد می‌کنند و به آن گوشت، پیاز داغ، سیر داغ و نعناع داغ اضافه می‌کنند. غذایی نیز به نام «آیلاب» در میگون می‌پزند که همانند کاچی است و آن را با نان به‌عنوان وعدۀ غذایی مصرف می‌کردند.

گلاله هنری

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: