صفحه اصلی / مقالات / دانشنامه تهران بزرگ / شب خنچه /

فهرست مطالب

شب خنچه


نویسنده (ها) :
آخرین بروز رسانی : چهارشنبه 7 خرداد 1399 تاریخچه مقاله

شب خنچه \ šab-e xonče \ ، از آداب ویژۀ مردم روستای آهار. 
بنابر این رسم، خانواده‌های روستای آهار در آخرین شب تابستان و شب پنجشنبۀ آخر سال در خانۀ خود غذای کامل و ویژه‌ای تدارک می‌بینند و پس از اقامۀ نماز مغرب و عشا، آن را به مسجد می‌برند و در کنار هم صرف می‌کنند. در این مراسم، خانواده‌ها غذای خود را با هم تقسیم می‌کنند. مردان و زنان در مسجد می‌نشینند و نمایندۀ هر خانواده غذایی را که پخته‌اند، با مخلفات کامل در سینی بزرگی قرار می‌دهد و به مسجد می‌برد. در مسجد عده‌ای به‌عنوان خادم سینیهای غذا را می‌گیرند و بین حاضران در مسجد توزیع می‌کنند. 
گرد هر سینیِ غذا 4 نفر حلقه می‌زنند و غذا را میل می‌کنند. بعد از غذا دعا خوانده می‌شود؛ همگی از هم تشکر می‌کنند و آخر شب هر کس ظرف خالی خود را تحویل می‌گیرد و به خانۀ خود باز می‌گردد. برپایی این گونه مراسم موجب نزدیکی، دوستی و صمیمت مردم با یکدیگر و رفع کدورتها و خصومتها می‌شود. 

ناصر پازوکی طرودی
 

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: