صفحه اصلی / مقالات / دانشنامه تهران بزرگ / اسپیلت، دره /

فهرست مطالب

اسپیلت، دره


نویسنده (ها) :
آخرین بروز رسانی : جمعه 15 آذر 1398 تاریخچه مقاله

اسپیلت، دره \ darre-ye espīlet\ ، دره‌ای در قسمت بالایی کوهستان توچال، حدفاصل گردنۀ پیازچال و کوه سوانک. جهت این دره از شرق به غرب و شیب آن به سمت درۀ پس‌قلعه است. درۀ اسپیلت از شرق به گردنۀ پیازچال و از غرب به پایین قلۀ سوانک در منطقۀ پناهگاه شیرپلا ختم می‌گردد.
طول مسیر دره به 300‘2 متر و اختلاف ارتفاع میان دو نقطۀ شروع و پایان این دره به 500 متر می‌رسد. از ویژگیهای مهم این دره می‌توان به رودخانۀ همیشه پرآب آن اشاره کرد. درۀ اسپیلت به‌سبب قرارگرفتن در ارتفاع و برخورداری از قله‌های پربرف که در بیشتر فصول سال مشاهده می‌شود و همچنین جهت و شیب این قله‌ها که به سمت این دره است، همواره پرآب است. 
راه ورود به این دره از نقاط متعدد امکان‌پذیر است؛ اما بیشتر از ناحیۀ قلۀ کلک‌چال، گردنۀ پیازچال و یا مسیر پناهگاه شیرپلا می‌توان وارد این دره شد. در طول مسیر دره بادی ملایم که به‌سبب نحوۀ قرارگرفتن این دره است، می‌وزد. فاصلۀ عرضی میان دو یال چپ و راست این دره بسیار زیاد و دور از هم است.
راه‌پیمایی و پیمایش در طول دره در تابستان آسان، اما در زمستان بسیار خطرناک است. این دره در طول زمستان شاهد انباشته‌شدن برفهای بسیاری است و در بعضی از مناطق ریزش بهمن و کولاک شدید، این دره را بسیار خطرناک می‌کند. زمان پیمایش در این دره در تابستان حدود یک ساعت و در زمستان بستگی به مسیر و توان بدنی فرد دارد. از طریق این دره به قله‌هایی نظیر کلک‌چال، لزون غربی، لزون شرقی، پیازچال، چهارپالون، توچال، اسپیلت و همچنین به گردنۀ پیازچال و گردنۀ سرلوگرزدره می‌توان دسترسی یافت. در این دره به‌سبب وجود آب فراوان، مناطقی چون یوردخللر، خونی، چوش‌خوران و باغک توسط دامداران به وجود آمده است.

مجید یاسینی

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: