صفحه اصلی / مقالات / دانشنامه ایران / آریل /

فهرست مطالب

آریل


نویسنده (ها) :
آخرین بروز رسانی : سه شنبه 3 دی 1398 تاریخچه مقاله

آریل [ārīl]، نوعی پوشش در برخی دانه‌ها که در فاصلۀ بین تولید مثل گیاه و زمان رشد دانه از پایۀ دانه به وجود می‌آید. آریل غالباً پوششی گوشتی به رنگ روشن است که در گیاهان چوبی همچون سرخدار و جوز بویا و در اعضای خانوادۀ آروروت (مارانتاسه)، جنس ترشک، و کرچک وجود دارد. حیوانات جذب آریل می‌شوند، دانه‌ها را می‌خورند و سپس با فضولات خود آنها را پراکنده می‌کنند. آریل دانۀ کرچک اسفنجی است و هنگام رشد آب می‌کشد. از آریل جوز بویا ادویه‌ای به نام بَسْباسه می‌گیرند.    (113)

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: