آریل
مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی
سه شنبه 3 دی 1398
https://cgie.org.ir/fa/article/233478/آریل
شنبه 17 خرداد 1404
چاپ شده
2
آریل [ārīl]، نوعی پوشش در برخی دانهها که در فاصلۀ بین تولید مثل گیاه و زمان رشد دانه از پایۀ دانه به وجود میآید. آریل غالباً پوششی گوشتی به رنگ روشن است که در گیاهان چوبی همچون سرخدار و جوز بویا و در اعضای خانوادۀ آروروت (مارانتاسه)، جنس ترشک، و کرچک وجود دارد. حیوانات جذب آریل میشوند، دانهها را میخورند و سپس با فضولات خود آنها را پراکنده میکنند. آریل دانۀ کرچک اسفنجی است و هنگام رشد آب میکشد. از آریل جوز بویا ادویهای به نام بَسْباسه میگیرند. (113)
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید