1392/10/7 ۲۲:۵۵
نویسنده در این کتاب با استفاده از دیدگاهها و نظریات ویتگنشتاین درباره مقولههای «زبان» و «ذهن» به تحلیل و بررسی سنت فلسفی این اندیشمند اتریشی و مدرس دانشگاه کمبریج انگلستان پرداخته است.
کتاب «معماری زبان و ذهن در فلسفه ویتگنشتاین» نوشته سر آنتونی کنی با ترجمه محمدرضا اسمخانی منتشر شد. نویسنده در این کتاب با استفاده از دیدگاهها و نظریات ویتگنشتاین درباره مقولههای «زبان» و «ذهن» به تحلیل و بررسی سنت فلسفی این اندیشمند اتریشی و مدرس دانشگاه کمبریج انگلستان پرداخته است.
عنوان اصلی این کتاب «Wittgenstein» است که مترجم (با استناد به مقدمهای که بر این کتاب نوشته است) به دو دلیل آن را به عنوان محتوامدارِ «معماری زبان و ذهن در فلسفه ویتگنشتاین» تغییر داد: دلیل اول این بود که، بنا به کلام نویسنده یعنی آنتونی کنی، «زبان» و «ذهن» دو پنجرهای هستند که وی از چارچوب آنها در فلسفه ویتگنشتاین نظر کرده و حجم قابل ملاحظهای از آثار ویتگنشتاین معطوفند به وارسی پیچیدگیهای این دو سپهر و دلیل دوم این بود که خود ویتگنشتاین فلسفه ورزی را بیشباهت به معماری نمیدانست.
این کتاب 12 فصل دارد که به ترتیب عبارتند از «طرح زندگینامهایِ فلسفه ویتگنشتاین»، «میراث فرگه و راسل»، «نقادی مبانی ریاضیات»، «نظریه تصویری گزاره»، «متافیزیک اتمیسم منطقی»، «برچیدن اتمیسم منطقی»، «پیشنگری، التفاتیت و تحقیق پذیری»، «فهمیدن، فکر کردن و قصد کردن»، «بازیهای زبانی»، «زبانهای خصوصی»، «در باب شکاکیت و یقین» و «پیوستگی فلسفه ویتگنشتاین».
لودویگ ویتگنشتاین فیلسوف مشهور اتریشی در سال 1889 در وین اتریش به دنیا آمد و در سال 1951 در کمبریج انگلستان درگذشت. این اندیشمند معاصر در منظومه تفکری خود توجه زیادی به فلسفه زبان و فلسفه ذهن داشت.
«درباره رنگها»، «درس گفتارهای زیبایی شناسی»، «کتابهای آبی و قهوهای: تمهیدات؛ پژوهشهای فلسفی»، «یادداشتها 1916 – 1914»، «پژوهشهای فلسفی»، «رساله منطقی – فلسفی»، «فرهنگ و ارزش» و «لودویگ ویتگنشتاین، نامههایی به پائول انگلمان و لودویگ فون فیکر» عناوین تعدادی از کتابهای منتشر شده ویتگنشتاین به زبان فارسی است.
«معماری زبان و ذهن در فلسفه ویتگنشتاین» نوشته آنتونی کنی و ترجمه محمدرضا اسمخانی با شمارگان هزار و 100 نسخه 343 صفحه و بهای 16 هزار تومان از سوی انتشارات ققنوس روانه کتابفروشیها شده است.
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید