1392/9/26 ۰۹:۵۸
كتاب روشهاي تحقيق در مطالعات فرهنگي و رسانه، جديدترين كتابي است كه دانشجويان مطالعات فرهنگي و ارتباطات ميتوانند براي فهم و به كارگيري روشهاي تحقيق در اين حوزه به آن مراجعه كنند. اين كتاب نوشته دكتر سعيد رضا عاملي است كه در 411 صفحه و به قيمت 18 هزار تومان توسط انتشارات دانشگاه تهران در شهريور ماه 92 منتشر شده است.
بوميسازي روشهاي تحقيق
كتاب روشهاي تحقيق در مطالعات فرهنگي و رسانه اثري است كه مسير راه پژوهشهاي ارتباطاتي و مطالعات فرهنگي دانشجويان رشته علوم انساني و اجتماعي را هموار ميسازد.
مقدمه اين كتاب توسط پروفسور آرتور آسابرگر، استاد ممتاز بخش راديو و تلويزيون و هنرهاي ارتباطات الكترونيك دانشگاه ايالتي سانفرانسيسكو نگاشته شده است. يكي از ويژگيهايي كه اين كتاب را تبديل به يك كتاب مفيد براي مطالعه ميكند بومي بودن آن است. علوم در يك فضاي خنثي و بدون شخصيت شكل نميگيرند. علوم جغرافيا دارند و ويژگيهاي جغرافيايي علوم را شكل ميدهند.
اين ويژگي در علوم انساني بهشدت تشديد ميشود. دكتر سعيدرضا عاملي در اين كتاب يك رويكرد بومي به روش تحقيق رسانه و ارتباطات داشته و در بخش «در ميدان» تلاش كرده تا پژوهشهاي انجام شده در ايران در حوزه هر روش تحقيق را معرفي و در صورتي نياز نقد كند. به عقيده پروفسور آسابرگر انتشار كتاب روشهاي تحقيق در مطالعات فرهنگي و رسانه در حوزه رسانهها و مطالعات فرهنگي نقطه عطفي در تكامل مطالعات فرهنگي و پژوهش روي رسانههاي جمعي در ايران است. وي اين دانشنامه را منبع بينهايت ارزشمندي براي دانشجويان و پژوهشگران علاقهمند به حوزههاي نقد رسانهيي- پژوهشهاي ارتباطي و تحليل فرهنگي دانسته است. پروفسور آسابرگر در پايان مقدمه با اشاره به سختي كار نگارش يك دانشنامه و با توجه به اينكه نوشتن چنين كتابي نيازمند داشتن مهارت سازماني بالاست، بيان ميكند كه پروفسور سعيد رضا عاملي نويسنده اين كتاب كسي است كه هم دانش علمي و هم مهارت سازماني مورد نياز براي انجام چنين كاري را دارد. اين كتاب از فصلهاي متنوعي تشكيل شده است كه هر فصل اين كتاب داراي پنج بخش است كه به صورت مقدمه، بيان ديدگاه تاريخي به موضوع، تفصيل شرح روششناسي موضوع مطالعه موضوع در ميدان و بخش انتهايي هر فصل با عنوان بيشتر بخوانيم به منبعشناسي ختم ميشود كه اين قسمت براي پژوهشگراني است كه قصد دارند عميقتر به موضوع مورد مطالعه خود بپردازند.
در اين كتاب كه در شكل دانشنامهيي تاليف شده است چهل روش تحقيق در حوزه مطالعات فرهنگي و رسانه معرفي شدهاند كه از جمله آنها ميتوان به ارزيابي وب سايت، پژوهش تاريخي، تحقيق آرشيوي، تحليل خوشهيي، تحليل ژانر، تحليل متني، روششناسي قومي، تحليل محتوا، گروههاي كانوني، نشانهشناسي، وبسنجي، مطالعات طولي، نظريه داده بنياد، هرمنوتيك و غيره اشاره كرد.
دكتر عاملي در ابتداي نگارش و در پيشگفتار كتاب يكي از علل تغييرات مهم و بنيادين در زندگي بشر را حاصل موفقيت او در پيدا كردن روشي براي دستكاري ماده دانسته است و با اشراف به اين مهم ديوانهوار محيط زيست خود را تخريب ميكند تا بيشتر بسازد و بيشتر به دست آورد.
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید