«مقدمه‌ای بر جنگ نرم»؛ گفتارهایی از خسروپناه، شاکرین، ساجدی

1392/9/17 ۰۹:۳۷

«مقدمه‌ای بر جنگ نرم»؛ گفتارهایی از خسروپناه، شاکرین، ساجدی

پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر کرد کتاب «مقدمه‌ای بر جنگ نرم» با موضوع بررسی تأثیر بنیان‌های تئوریک در جنگ نرم از جمله اومانیسم، نسبی‌گرایی،... به کوشش عبدالله محمدی، عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران منتشر شد.

 

پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر کرد

کتاب «مقدمه‌ای بر جنگ نرم» با موضوع بررسی تأثیر بنیان‌های تئوریک در جنگ نرم از جمله اومانیسم، نسبی‌گرایی،... به کوشش عبدالله محمدی، عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران منتشر شد.

 

استعمارگران پس از ناکامی در جنگ نظامی و تحریم‌های متعدد اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران به شیوه‌های فروپاشی از درون و جنگ نرم روی‌آوردند. با تغییر ارزش‌ها و باورهای یک جامعه به نفع دولت مهاجم، آحاد جامعه هدف بدون آنکه بدانند به سربازان جامعه مهاجم تبدیل می‌شوند. در جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی ایران برای سست ساختن مبانی اعتقادی و در پی آن پای‌بندی ایشان به ارزش‌های نظام اسلامی تلاش فراوانی صورت گرفته است. رسانه‌ها، هنر و شبکه‌های اینترنتی بخشی از ابزارهای جنگ نرم به شمار می‌رود.

 

در این میان نقش ابزارهای فکری که زیرساخت‌های تغییر باورها و ارزش‌های جنگ نرم را فراهم می‌آورد بسیار مهم است. تحقیقات متعدد در حوزه جنگ نرم از ابعاد مختلف تأثیر رسانه، فیلم، شبکه و ... را بررسی نموده است لکن آثار ابزارهای فکری در تغییر ارزش‌ها و باورها کمتر مورد توجه بوده است. تحقیق پیش روی درصدد رفع این نقیصه در مجموعه تحقیقات جنگ نرم بوده است.

 

در این اثر ابتدا «چیستی، مؤلفه‌ها و اهداف جنگ نرم» به طور بسیار مختصر در قالب یک مقاله بررسی شده و ابزارهای فکری جنگ نرم در پنج مصاحبه تحلیل شده است.در مصاحبه نخست در گفتگو با حجت‌الاسلام دکتر خسروپناه تأثیر مبانی معرفت‌شناختی در جنگ نرم بررسی شده است. مصاحبه دوم طی گفتگو با حجت‌الاسلام شاکرین تأثیر مبانی هستی‌شناختی و انسان‌شناختی در دستیابی به اهداف جنگ نرم را واکاوی نموده است.

 

گفتگوی سوم به مصاحبه با حجت‌الاسلام دکتر ساجدی اختصاص دارد که در آن اهمیت و آثار مبانی دین‌شناختی بررسی شده است. حجت‌الاسلام شریفی در مصاحبه چهارم مبانی ارزش‌شناختی و نتایج آن را در جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی ایران توضیح داده‌ و استاد قره‌باغی در آخرین مصاحبه به طور مصداقی دورنمایی از کمک‌های جریان روشنفکری ایران در دهه‌های اخیر به متولیان جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی را ارائه داد است.

 

 

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: