1392/8/29 ۱۳:۴۲
ترجمه كتاب «بازانديشي تمدن، ارتباطات و ترور در دهكده جهاني» آخرين اثر مرحوم پروفسور مجيد تهرانيان توسط انتشارات سيماي شرق وارد بازار كتاب شد. داود آقا رفيعي و مرجان اردشيرزاده، مترجمان اين كتاب بوده، دكتر حسام الدين آشنا براي آن مقدمه نوشته و ويراستاري تخصصي كتاب نيز بر عهده دكترغلامرضا آذري بوده است.
ترجمه كتاب «بازانديشي تمدن، ارتباطات و ترور در دهكده جهاني» آخرين اثر مرحوم پروفسور مجيد تهرانيان توسط انتشارات سيماي شرق وارد بازار كتاب شد. داود آقا رفيعي و مرجان اردشيرزاده، مترجمان اين كتاب بوده، دكتر حسام الدين آشنا براي آن مقدمه نوشته و ويراستاري تخصصي كتاب نيز بر عهده دكترغلامرضا آذري بوده است. بخش اول كتاب به مشكلات عصر حاضر از منظر طولاني و ناهموار بودن فرآيند انتقال از تمدن كوچ نشيني به روستانشيني، تجارتي، صنعتي و ديجيتال مي پردازد. اين بخش هر لايه از تمدن و نقش آن در تغييرات شيوه هاي توليد، مشروعيت يافتن و ارتباطات را نيز بررسي مي كند. بخش دوم بر مشكلات فعلي ناشي از تروريسم تمركز دارد. در اين بخش انواع تروريسم شامل ساختاري، هسته يي، دولتي، وابسته به منتظران مسيح، هرج و مرج و تضاد گرايي بررسي مي شود. در بخش سوم نگاهي به مشكلات ناشي از اعمال قدرت جهاني مي شود كه هم اكنون وجود دارد. در فصل چهارم تمركز بر روزنامه نگاري صلح به عنوان يك ديدگاه رسانه يي است كه در آن مي توان به افزايش درك بين المللي و مدنيت جهاني اميد داشت. براي رسيدن به چنين هدفي، اين فصل از كتاب در برابر انحصار 9 گروه فراملي كه رسانه هاي جهاني را در كنترل خود دارند، به كثرت گرايي در نظام رسانه يي ملي و بين المللي راي مي دهد. فصل پنجم به برخي مشكلات هميشگي انسان ها نگاه مي كند. شكي نيست كه تمدن، بدون نيروهاي مخرب در طبيعت بشري مي تواند كامل باشد. فصل ششم به مشكلات معنويت در وضعيت نامناسب جدايي و اتميزه شدن انسان ها، نژادگرايي و اغتشاش جهاني مي پردازد. در فصل هفتم به كمك فرضيه كتاب و ديگر تعابير دوره بعد از جنگ سرد شامل نظريات ديويد هاروي، فرانسيس فوكوياما، بنيامين باربر، ساموئل هانتينگتون، ميشل هاردت، آنتونيو نگري، طارق علي و روبرت دبليو كاكس به نتيجه گيري پرداخته مي شود. با وجود برخي پيشگويي ها مبني بر آمدن دوره هاي تاريك، تمدن پاياني ندارد. اين سياه نمايي را فقط تا حدودي مي توان جدي تلقي كرد. ممكن است اين روند دموكراتيك همانند آنچه انحراف فاشيسم ايجاد كرد مشكلاتي ايجاد كند، اما سرانجام خانواده بشر بر همه موانع فايق خواهد آمد. اگر اين گونه نشد، انواع و شيوه هاي ديگر مدنيت آغاز خواهد شد. دكتر حسام الدين آشنا در بخشي از مقدمه خود در اين كتاب آورده است: زنده ياد دكتر مجيد تهرانيان (1316-1391) در اين اثر منظري تركيبي را براي تمدن شناسي برگزيده است . اين تركيب حاصل عمري آموزش، پژوهش و سير در آفاق و انفس است. او در تمدن اسلامي- ايراني متولد شده و در كودكي و نوجواني به واسطه زيست در خانداني خراساني- تهراني با سبقه يي اديب پرور و برخوردار، كوله بار پرمحتوايي از آن برگرفته است. در جواني تمدن مسيحي - يهودي را در بالاترين قله هاي آن آموخته، زيسته و مورد كنكاش قرار داده است. در ميانسالي به وطن بازگشته و در فرهنگ بومي خود تامل همراه با كنشگري فرهنگي و ارتباطي را تجربه كرده و پس از يك دهه حضور پربار و شكوفا در ايران به مهاجرت خود خواسته دست زده است. مهاجرت در پنجمين دهه زندگي او را به تاملاتي جدي تر در كار دين و دنيا وا داشت. درك گفت وگويي تمدن شرقي- بودايي در دهه هاي آخر زندگي از او مسافر/ زايري ساخت كه تفاوت هاي انسان ها را كمرنگ تر و شباهت ها را پررنگ تر مي ديد. عبور از تعلقات دنيوي از او نيايش گري جهان وطن ساخته بود كه مي توانست در خشت هاي خام ارگ بم و چيپ ست هاي پيچيده سيليكون ولي، انسان مختار، مسوول و آزادانديش را بيابد و ستايش كند.
اين كتاب در تيراژ 1000 نسخه با قيمت 24 هزار تومان توسط انتشارات سيماي شرق منتشر و از طريق سايت www.prshop.ir و تلفن 38880745 نيز براي متقاضيان ارسال مي شود.
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید