«در خدمت و خیانت روشنفکران» نقد و بررسی می‌شود

1394/5/4 ۱۱:۳۶

«در خدمت و خیانت روشنفکران» نقد و بررسی می‌شود

هفتاد و چهارمین نشست دوشنبه­ های کتاب اندیشه در فرهنگسرای اندیشه به نقد و بررسی کتاب «در خدمت و خیانت روشنفکرانِ» جلال آل احمد اختصاص یافت. در ادامه سلسله نشست­ دوشنبه­ های کتاب اندیشه، کتاب «در خدمت و خیانت روشنفکران» اثر تاریخی جلال آل­ احمد نقد و بررسی می­ شود.

هفتاد و چهارمین نشست دوشنبه­ های کتاب اندیشه در فرهنگسرای اندیشه به نقد و بررسی کتاب «در خدمت و خیانت روشنفکرانِ» جلال آل احمد اختصاص یافت.

 در ادامه سلسله نشست­ دوشنبه­ های کتاب اندیشه، کتاب «در خدمت و خیانت روشنفکران» اثر تاریخی جلال آل­ احمد نقد و بررسی می­ شود.

در این نشست که با موضوع نگاهی دوباره به اثر تاریخی جلال­ آل احمد برگزار می ­شود، دکتر صادق زیباکلام و دکتر ابراهیم فیاض سخنرانی خواهند کرد.

شایان ذکر است این برنامه روز دوشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۳۰ در سالن اجتماعات فرهنگ­سرای اندیشه واقع در خیابان شریعتی، نرسیده به پل سیدخندان، بوستان اندیشه برگزار و حضور برای علاقمندان آزاد است.

کتاب «در خدمت و خیانت روشنفکران» مانیفست فکری جلال آل احمد است که بعد از قیام پانزده خرداد و برملا شدن خیانت روشنفکران غربزده ایرانی و آشکار شدن چهره حقیقی آنها، جلال بر آن شد که در عقاید و ایدئولوژی­های گذشته خود تجدید نظر کند و دیگر بار به اصالت و هویت گذشته فرهنگی خود که همانا بازگشت به خویشتن و سنت اسلامی است رجوع نماید و از حزب بازی و سیاست گرایی بی اصالت دست بردارد که حاصل این بینش فکری جدید او، در کتاب «در خدمت و خیانت روشنفکران» تجلی یافته است.

در بخشی از این کتاب می­ خوانیم: همیشه عقده نداشتن تاثیر در جامعه و در میان اکثریت مردم، روشنفکر ایرانی را آزار و اذیت کرده است و او را وادار ساخته به آرزوهای دور و دراز دامن بزند و رفاه روشنفکر جماعت که به قیمت حرمان، اکثریت فراهم آمده، مانع از آن می­شود که در غم دیگران شریک باشد. چنین می ­شود که او کم کم خنگ می­ شود یا مالیخولیایی یا هروئینی یا مدرنیست و غرب زده و از اثر افتاده و مهم تر از همه این که کم کم همه ایده آل­ها را رها می کند و آدمی می­شود بی خاصیت و سلب حیثیت شده و عقیم.

 

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: