ویژگی طبیعی فلک نزد متفکران دوره اسلامی بررسی می‌شود

1393/9/11 ۱۲:۳۷

ویژگی طبیعی فلک نزد متفکران دوره اسلامی بررسی می‌شود

نشست ویژگی طبیعی فلک نزد متفکران دوره اسلامی» با سخنرانی دکتر حنیف قلندری، معاون پژوهشی و فناوری موزه علوم و فناوری کشور روز چهارشنبه ۱۲ آذرماه برگزار می شود. عرضه تبیین فیزیکی مشخص برای گردش سیارات در آسمان و محل قرار گرفتن افلاک آن‌ها در آسمان از جمله مهم‌ترین پرسش‌های دانشمندان دوره اسلامی بوده است. دانشمندان اسلامی بر اساس نظریه عنصر پنجم ارسطو این مسأله را توضیح می‌دادند.

 

نشست ویژگی طبیعی فلک نزد متفکران دوره اسلامی» با سخنرانی دکتر حنیف قلندری، معاون پژوهشی و فناوری موزه علوم و فناوری کشور روز چهارشنبه ۱۲ آذرماه برگزار می شود.

عرضه تبیین فیزیکی مشخص برای گردش سیارات در آسمان و محل قرار گرفتن افلاک آن‌ها در آسمان از جمله مهم‌ترین پرسش‌های دانشمندان دوره اسلامی بوده است. دانشمندان اسلامی بر اساس نظریه عنصر پنجم ارسطو این مسأله را توضیح می‌دادند.

براساس این نظریه ماده تشکیل دهنده افلاک چیزی به غیر از عناصر اربعه‌ای است که عالم کون و فساد را ساخته‌اند و به همین دلیل این عنصر پنجم ویژگی‌های متفاوتی دارد. سنگینی و سبکی، تخلخل و تکاثف، رشد و نمو و خرق و التیام در این عنصر پنجم راه ندارند. آن‌چه در آثار بیشتر متفکران دوره اسلامی به چشم می‌خورد آن است که ایشان تنها انتصاب این خواص را به عنصر پنجم گفته‌اند و بر این مدعا دلیلی نمی‌آورند اما در میان آثار گروهی از متفکران دوره اسلامی تلاش برای عرضه تبیینی برای این ویژگی‌ها را می‌توان جستجو کرد.

آن‌چه در این مختصر مطمح نظر سخنران است، آن است که اندک اشخاصی که تلاش کرده‌اند دلایلی له یا علیه خواص عنصر پنجم بیاورند از جملۀ منجمان نبوده‌اند».

این نشست چهارشنبه ۱۲ آذرماه از ساعت ۱۶:۳۰ در سالن همایشهای مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران به آدرس تهران، خیابان ولیعصر(عج)، خیابان نوفل لوشاتو، خیابان آراکلیان، پلاک ۴ برگزار می گردد و حضور برای همه علاقه مندان آزاد است.

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

برچسب ها

اخبار مرتبط

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: