1393/9/11 ۱۰:۵۲
«مرکز بازشناسی نهضت جنگل» به مناسبت نود و چهارمین سالگرد شهادت میرزا کوچکخان جنگلی نشستی با حضور نویسندگان و پژوهشگران تاریخ برگزار میکند. نشست نود و چهارمین سالگرد شهادت میرزا کوچکخان جنگلی، سهشنبه (11 آذرماه) در سرچشمه (مدخل شهدای هفتم تیر) برگزار میشود. در این نشست محمدحسن اصغرنیا، مسئول مركز بازشناسي نهضت جنگل، سیدجعفر مهرداد، معاون این مرکز، قاسم تبریزی، پژوهشگر تاریخ، محسن روستایی، سندپژوه و دکتر کیانوش کیانی هفت لنگ، مشاور مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی سخنرانی میکنند.
«مرکز بازشناسی نهضت جنگل» به مناسبت نود و چهارمین سالگرد شهادت میرزا کوچکخان جنگلی نشستی با حضور نویسندگان و پژوهشگران تاریخ برگزار میکند.
نشست نود و چهارمین سالگرد شهادت میرزا کوچکخان جنگلی، سهشنبه (11 آذرماه) در سرچشمه (مدخل شهدای هفتم تیر) برگزار میشود. در این نشست محمدحسن اصغرنیا، مسئول مركز بازشناسي نهضت جنگل، سیدجعفر مهرداد، معاون این مرکز، قاسم تبریزی، پژوهشگر تاریخ، محسن روستایی، سندپژوه و دکتر کیانوش کیانی هفت لنگ، مشاور مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی سخنرانی میکنند.
در این نشست برخی کتابهایی که از سوی مرکز بازشناسی نهضت جنگل منتشر شده است از سوی کارشناسان و پژوهشگران تاریخ مورد بررسی قرار میگیرد. همچنین کیانی هفتلنگ درباره کتاب در دست چاپش با عنوان «مداخلات شرمگینانه اتحاد جماهیر شوروی در نهضت جنگل» سخن خواهد گفت.
مرکز بازشناسی نهضت جنگل تا کنون کتابهایی درباره نهضت جنگل منتشر کرده است که از جمله این کتابها میتوان به «بلشویکها در ایران»، ترجمه اصغر مهرداد، «نهضت جنگل به روایت تصویر» گردآوری محمدحسن اصغرنیا اشاره کرد.
یونس استادسرایی مشهور به میرزا کوچک خان جنگلی در استادسرا از توابع استان گیلان به دنیا آمد. وی در اعتراض به نقض تمامیت ارضی و استقلال ایران از سوی بیگانگان بعد از مشروطه قیام کرد و در واقعه نهضت مشروطه به انقلابیون جبهه شمال پیوست و در فتح قزوین شرکت داشت. روسها مدتی او را از رشت تبعید کردند.
در سال ۱۲۹۳ ه.ش میرزا که تازه از تبعید آزاد شده و به رشت آمده بود به شدت تحت تاثیر ظلم و ستم نیروهای روس بر مردم گیلان قرار گرفت و تصمیم گرفت که به کمک دوستان مشروطهخواه خود دوباره دست به قیام بزند اما این بار علاوه بر مطالبه آرمانهای آزادیخواهانه مشروطه که آن را بر باد رفته میدید به دنبال نجات ایران و به ویژه گیلان از اشغال آشکار نیروهای نظامی نیز بود.
افکار میرزا توانست در دل اقشار و طبقات مختلف مردم گیلان نفوذ کند. افرادی نظیر دکتر حشمت و میرزا حسن کسمایی که از چهرههای تحصیل کرده گیلان بودند یا حسن آلبانی و شیخ علی شیشهبر که از طبقات معمولی جامعه بودند در میان طیف طرفداران میرزا دیده میشوند. میرزا توانست از حمایت چند تن از تجار و کسبه معتبر از جمله حاج احمد کسمایی نیز برخوردار شود.
وی پس از مبازات طولانی سرانجام 11 آذرماه 1300 زیر فشار سرما و برف از پای درآمد.
سر میرزا کوچکخان را در مجاورت سربازخانه رشت، در جایی که معروف به انبار نفت است، تا مدتها در معرض تماشای مردم قرار داده و سپس خالو قربان که از یاران سابق میرزا و از هواداران سردار سپه بود، سر میرزا را به تهران و نزد سردار سپه فرستاد.
خبرگزاری ایبنا
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید