1393/8/24 ۱۰:۵۷
ششمین نشست باستان- نشانه شناسی با عنوان «جایگاه ایدئولوژیک تخت جمشید در نظام سیاسی هخامنشی» با حضور دکتر احمد پاکتچی و دکتر کامیارعبدی یک شنبه 25 آبان در خانه هنرمندان ایران برگزار می شود.
هخامنشیان در اداره امور برخلاف سلسلههای پیشین خاورمیانه بیشتر بر ایدئولوژی نهادینه شده تاکید داشتهاند تا خشونت و قهر، همین چرخش اساسی شأنی ویژه به جهان بینی هخامنشیان میبخشد. از آنجا که ایدئولوژیها همواره در پی عینیتبخشی به خود هستند و این عینیت بخشی با استفاده از مصالح فرهنگی در دسترس صورت میگیرد، میتوان با مطالعهی آثار برجای مانده از دوران هخامنشی تا حدود زیادی به ایدئولوژی آنها پی برد.
در ششمین نشست باستان- نشانهشناسی که در خانهی هنرمندان برگزار میشود، به جایگاه ایدئولوژیک تخت جمشید به مثابهی مهمترین اثر دوران هخامنشی پرداخته میشود. تخت جمشید یکی از مهمترین مواریث فرهنگی ایران و جهان است. این بنا در طول تاریخ پرفراز و نشیب خود همواره اثرهای متفاوتی بر ذهن مخاطبان خود نهاده است. باید گفت که این بنا صرفاً پدیدهای معمارانه نیست، بلکه متنی است که عمیق ترین معانی ایدئولوژیک در آن کدگذاری شده است. به تعبیری میتوان گفت که کلیت تخت جمشید ابزاری ایدئولوژیک است که جزء جزء آن از هنر و معماری گرفته تا نقش برجسته و حتی پلان آن در خدمت عینیت بخشی به ایدئولوژی سازندگان آن بوده است.
علاقهمندان برای حضور در این نشست میتوانند یک شنبه 25 آبان از ساعت 18 به تالار استاد امیرخانی خانه هنرمندان ایران مراجعه کنند.
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید