رد فرقه تكفیری وهابیت در كتاب فجر صادق

1393/5/13 ۰۹:۵۱

رد فرقه تكفیری وهابیت در كتاب فجر صادق

كتاب فجر صادق «فی الرد علی الفرقة الوهابیه المارقه» از سوی حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت و انتشارات مؤسسه فرهنگی هنری مشعر منتشر و روانه بازار شد. وهابیت فرقه‌ای است كه در قرن ۱۲ هجری در درعیه از مناطق نجد عربستان ظهور یافت و بر اساس اندیشه ظاهرگرایی محمدبن عبدالوهاب و در سایه شمشیر محمد بن سعود رشد نمود. باورها و آموزه‌های این فرقه از همان آغاز با نقد اندیشمندان جهان رو به رو شد.

 

كتاب فجر صادق «فی الرد علی الفرقة الوهابیه المارقه» از سوی حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت و انتشارات مؤسسه فرهنگی هنری مشعر منتشر و روانه بازار شد.

وهابیت فرقه‌ای است كه در قرن ۱۲ هجری در درعیه از مناطق نجد عربستان ظهور یافت و بر اساس اندیشه ظاهرگرایی محمدبن عبدالوهاب و در سایه شمشیر محمد بن سعود رشد نمود. باورها و آموزه‌های این فرقه از همان آغاز با نقد اندیشمندان جهان رو به رو شد.

در این كتاب می‌خوانیم: «وهابیت و منشأ آن»، «گفتاری درباره ستم وهابیت»، «عقیده وهابیت»، «بطلان مذهب وهابیتِ خارج از دین»، «تجسیم در مذهب وهابیت»، «وهابیت و كنار نهادن عقل»، «وهابیت و نفی اجماع»، «اجماع چیست»، «وهابیت و نفی قیاس»، «قیاس چیست» و «وهابیت و تكفیر تقلیدكنندگان».

در ذیل موضوعی با عنوان وهابیت و منشأ آن آمده است: «وهابیت فرقه ای است منسوب به محمد ابن عبدالوهاب. ابتدای ظهور وی در سال ۱۱۴۳ بود. وی پس از پنجاه سال به شهرت رسید و عقاید انحرافی خود را در نجد آشكار ساخت. محمد بن سعود حاكم «درعیه» سرزمین مسیلمه كذاب نیز او را در این امر یاری رساند و اهالی آن سرزمین را به پیروی از محمد بن عبدالوهاب مجبور كرد.

آنان نیز از او پیروی كردند! و پیوسته قبیله به قبیله فریفته او شدند تا اینكه فتنه او فراگیر و آوازه‌اش بلند و نیرومند شد و اهل بادیه از او به هراس افتادند. ابن عبدالوهاب به مردم می‌گفت: من شما را جز به توحید و شرك‌ نورزیدن در عبادت خداوند متعال فرا نمی‌خوانم. آنان نیز در پی او رفتند تا آنكه ملك عقایدش گسترش یافت. وی در سال ۱۱۱۱ به دنیا آمد و در سال ۱۲۰۷ درگذشت.

در بخش دیگری از این كتاب به موضوعاتی همچون «وهابیت و تكفیر مسلمانان»، «وهابیت و نفی توسل»، «توسل و ادله جواز آن»، «وهابیت و تكفیر كسی كه می‌گوید یا رسول‌الله(ص)»، «وهابیت و تكفیر زائران قبور» و «وهابیت و تكفیر كسی كه به غیر خدا سوگند می‌خورد و نذر و قربانی می‌نماید» پرداخته شده است.

وهابیت و تكفیر مسلمانان عنوان موضوع دیگری از كتاب فجر صادق است كه ذیل آن می‌خوانیم: ابن عبدالوهاب همان‌گونه كه گفتیم، با پیروی از هوای نفس خویش، در پی ابداع دین جدیدی بود تا در سایه آن به ریاست برسد. ولی دریافت كه چنین چیزی جز در سرزمین‌هایی كه مردمان آن، از سویی بسیار جاهل باشند و از سویی تمسك به اسلام داشته باشند، عملی نیست.

از این رو، بدعتهای خود را در قالب دین اسلام مطرح نمود و برای تكمیل كادر خود، با شبهه‌ای قرآنی به تكفیر تمام مسلمانان پرداخت. بهانه وی برای تكفیر مردم، توسل آنان به پیامبر اكرم(ص) و دیگر انبیاء و اولیاء و صالحین بود.

وی همچنین نذرها و قربانی‌ها و … كه در پی این توسل‌ها انجام می‌شد را عبادت دانسته با تمسك به اینكه در قرآن عظیم آمده است كه هر كس غیر خداوند را عبادت كند مشرك است، تمام موحدان را به سبب انجام این امور مشرك قلمداد كرد و پس از تكفیر تمام مخالفان خود، بلاد آنان را نیز بلاد حرب اعلام كرد و خون آنان را مباح و اموالشان را حلال دانست. این در حالی است كه خداوند می‌فرماید: «ان الدین عندالله الاسلام: دین در نزد خدا، اسلام (تسلیم‌ بودن در برابر حق) است».

كتاب فجر صادق (فی الرد علی الفرقة الوهابیه المارقه) نوشته جمیل صدقی زهاوی و ترجمه سیدابوالقاسم غضنفری از سوی مؤسسه فرهنگی هنری مشعر در زمستان ۱۳۹۲ با شمارگان ۵۰۰۰ نسخه در ۱۲۰ صفحه به قیمت ۳۰۰۰ تومان چاپ و روانه بازار شده است.

كتابخانه تخصصی حج و زیارت به عنوان نخستین كتابخانه دیچیتالی در پایگاه اطلاع رسانی حج و زیارت با بیش از یكهزار عنوان كتاب با موضوع حج و زیارت قابل دسترسی عموم مردم است.

خبرگزاری مهر

نظر دهید
نظرات کاربران

کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.

گزارش

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: