1393/4/22 ۰۷:۳۷
دبا: رشته تاریخ در سده اخیر و در حوزه های آكادمیك بین المللی، تحولات عمیقی را از منظر روش شناسی به خود دیده است. اما در كشور ما علی رغم تجارب متعددی كه در این باب صورت گرفته، فاصله بسیاری میان رشته تاریخ و دیگر رشته ها به وجود آمده كه درواقع هر دو حوزه از این امر زیان دیده اند. بنابراین با توجه به این نقیصه گروه روش شناسی و تاریخ نگاری پژوهشكده تاریخ اسلام درصدد برآمد تا همایشی در خصوص روش شناسی مطالعات تاریخ و رهیافت های میان رشته ای برگزار کند. یكی از اهداف برگزاری این همایش، پرداختن به موضوعات روش شناسی مطالعات تاریخی در فضای همكاری های میان رشته ای، بین رشته تاریخ و دیگر رشته هاست و عبارت «میان رشته ای»، توسّعاً بر رویكردهای میان رشته ای، چند رشته ای، بینارشته ای و... مشتمل است.
دبا: رشته تاریخ در سده اخیر و در حوزه های آكادمیك بین المللی، تحولات عمیقی را از منظر روش شناسی به خود دیده است. اما در كشور ما علی رغم تجارب متعددی كه در این باب صورت گرفته، فاصله بسیاری میان رشته تاریخ و دیگر رشته ها به وجود آمده كه درواقع هر دو حوزه از این امر زیان دیده اند. بنابراین با توجه به این نقیصه گروه روش شناسی و تاریخ نگاری پژوهشكده تاریخ اسلام درصدد برآمد تا همایشی در خصوص روش شناسی مطالعات تاریخ و رهیافت های میان رشته ای برگزار کند. یكی از اهداف برگزاری این همایش، پرداختن به موضوعات روش شناسی مطالعات تاریخی در فضای همكاری های میان رشته ای، بین رشته تاریخ و دیگر رشته هاست و عبارت «میان رشته ای»، توسّعاً بر رویكردهای میان رشته ای، چند رشته ای، بینارشته ای و... مشتمل است. به همین دلیل این همایش تنها منحصر به پژوهشگران رشته تاریخ نیست و طبعاً از حضور محققان دیگر رشته ها كه دغدغه به كارگیری از روش ها و رویكردهای همسو با رشته تاریخ را دارند، استقبال خواهدشد. یكی از مهمترین اهداف این همایش تقویت و گسترش همكاری بینارشته ای به ویژه با رشته تاریخ است . تا از این رهگذر محققان دیگر رشته ها به سمت روش شناسی مطالعات تاریخی سوق یابند و متقابلا محققان رشته تاریخ نیز به استفاده از روش های علوم دیگر تشویق شوند. از این حیث همكاری های روش شناسیك میان تاریخ و دیگر رشته ها از مطلوبات ما در برگزاری این همایش است. همچنین برگزاركنندگان این همایش، ضمن استقبال از دریافت مقالات از محققان خارجی به زبان های انگلیسی، تركی و عربی، از بكارگیری نوآوری ها و ابداعات نظری و روش شناسانه در مطالعات تاریخی حمایت خواهند كرد. لازم به ذكرست كه مجموعه مقالات پذیرفته شده در این همایش در مجموعه ای مجزا و درخور منتشر خواهد شد.
این همایش نقطه آغازی است بر سلسله همایش های روش شناسی و مطالعات فلسفه تاریخ كه مقرر است به صورت دوسالانه در پژوهشكده تاریخ اسلام برگزار گردد. از این منظر، همایش حاضر پیش درآمدی بر موضوع «تحولات نظری و روش شناسیك در قلمرو دانش تاریخ» به شمار می رود كه در نوبت بعدی این سلسله همایش ها، در دستور كار هیأت برگزار کننده قرار خواهد گرفت.
و...
2- مكتب ها، نظریه ها و رهیافت های روش شناختی در مطالعات تاریخی
3-كاربرد روشی تكنیك ها و ابزارهای علوم و فنون جدید در پژوهش های تاریخی:
4- ارزیابی انتقادی تجربه ها و روش های پژوهشی در ایران و جهان
5-آسیب شناسی آموزش و كاربست روش های پژوهش در تاریخ در مراكز دانشگاهی ایران
12و13 آذرماه 1393
آخرین مهلت ارسال چكیده ها : 7 مهرماه 93
آخرین مهلت ارسال اصل مقالات: 3 آبان ماه 93
علاقه مندان می توانند آثار خود را به آدرس پست الكترونیكی Ravesh@pte.ac.ir، گروه روش شناسی تاریخ نگاری پژوهشكده ی تاریخ اسلام ارسال نمایند.
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید