1395/5/17 ۰۸:۲۷
کلیات، زندگی نامه وآثار ارسطو، تأثیرپذیری اندیشمندان اسلامی از آثاراخلاقی ارسطو، هدف و ضرورت پژوهش، منابع اصلی پژوهش و ساختار کتاب عناوین بخش مقدماتی کتاب «اخلاق عقلی و فلسفی، اخلاق ارسطویی» است. بخش اول به مبانی فلسفی اخلاق ارسطویی می پردازد.
محمود فاضلی: کلیات، زندگی نامه وآثار ارسطو، تأثیرپذیری اندیشمندان اسلامی از آثاراخلاقی ارسطو، هدف و ضرورت پژوهش، منابع اصلی پژوهش و ساختار کتاب عناوین بخش مقدماتی کتاب «اخلاق عقلی و فلسفی، اخلاق ارسطویی» است. بخش اول به مبانی فلسفی اخلاق ارسطویی می پردازد. نویسنده در این پژوهش عناصر دخیل در مکتب اخلاقی را به عنوان مبانی اخلاقی مورد شناسایی قرار داده و آن را تحت عنوان مبانی فلسفی اخلاق و در قالب دو فصل انسانشناسی و خداشناسی مورد بحث و بررسی قرار می دهد و سپس به بررسی و تبیین مبانی اصلی ارسطو در اخلاق (مبادی تصوری و تصدیقی) در سه محور اساسی، سعادت به عنوان خیر و غایت نهایی، فضیلت به عنوان عنصر اصلی در رسیدن به سعادت، و حدوسط به عنوان روش و قاعده کلی برای وصول به فضیلت میپردازد.
نویسنده در این کتاب به طور کلی مباحث حاصل از این پژوهش در سه بخش ارائه می کند: بخش اول تحت عنوان کلیات مشتمل بر بیان زندگی نامه و آثار ارسطو و تأثیر این آثار به ویژه آثار اخلاقی وی بر اندیشمندان اسلامی با رویکرد های مختلف اخلاقی به ویژه رویکرد عقلی و فلسفی با ارائه طرحی کلی ازهدف و ضرورت پژوهش در راستای تبیین دیدگاه اخلاقی ارسطو به عنوان گامی آغازین در راستای رسیدن به نظام اخلاقی منسجم، جامع و کارآمد می باشد. بخش دوم با عنوان مبانی فلسفی اخلاق ارسطویی به تبیین فلسفی نظریه اخلاقی ارسطو در دو فصل انسان شناسی و خداشناسی می پردازد. بخش سوم با تبیین مبانی اصلی اخلاق ارسطوئی به تبیین وتحلیل مبادی تصوری و تصدیقی اخلاق ارسطوئی در چهار فصل: خیر، سعادت، فضیلت و سعادت عقلانی می پردازد و درانتها در یک جمع بندی ونتیجه گیری نهایی ارائه می شود.
«ارسطو بی شک یکی از بزرگترین و نام آورترین فیلسوفان مغرب زمین است و شاید کمتر کسی به اندازه ارسطو در آراء و آثار فیلسوفان بعد از خود تأثیر گذاشته است. در اهمیت او همین بس که وی را هم در عالم اسلام و هم در فرهنگ غرب معلم اول خوانده اند. آراء ارسطو به جهت دقت نظر، نقد و تحلیل مسائل، ژرف کاوی و بررسی همه راه حلهای ممکن برای یک مسئله، هنوز هم مانند همیشه مورد توجه فیلسوفان عصر حاضر، بلکه همه دورانهاست. پس از مرگ ارسطو آثار وی به وسیله پیروان مکتب وی مورد شرح، تفسیر و نقادی قرار گرفت و سنت شرح نویسی بر آثار ارسطو تا دوره رنسانس ادامه یافت اما مطالعه آثار و آراء ارسطو در جهان اسلام رونق و شکوه دیگری داشت و شرحهای بسیار مهمی در عالم اسلام بر آثار ارسطو نگاشته شد که مهم ترین آنها شروح ابن رشد بر آثار وی است که بی شک از ارزنده ترین تفسیرهای آثار ارسطو به شمار میرود.
اخلاق عقلی و فلسفی، اخلاق ارسطویی
ماریه سیدقریشی
انتشارات: دفتر نشر معارف و پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی
نوبت اول: 1395
قیمت: 11 هزار تومان
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید