1392/12/21 ۰۹:۰۴
دبا/محمود فاضلی:هدف کتاب «رویکردهای انتقادی به پدیده نازیسم» طرح موضوع در حوزه تاریخنگاری و نظریه پردازی سیاسی است. پدیدهای که در یونان در جریان جنگ جهانی دوم بوجود آمد اما تاثیرات سیاسی و اقتصادیاش سالها برجای ماند. هدف کتاب آن است که بتواند برای دانش آموزان مدارس اشکال نژادپرستی، بیگانه ستیزی، یهودی ستیزی، تحمل و یا توجیه خشونت و نفرت را نمایان سازد.
دبا/محمود فاضلی:هدف کتاب «رویکردهای انتقادی به پدیده نازیسم» طرح موضوع در حوزه تاریخنگاری و نظریه پردازی سیاسی است. پدیدهای که در یونان در جریان جنگ جهانی دوم بوجود آمد اما تاثیرات سیاسی و اقتصادیاش سالها برجای ماند. هدف کتاب آن است که بتواند برای دانش آموزان مدارس اشکال نژادپرستی، بیگانه ستیزی، یهودی ستیزی، تحمل و یا توجیه خشونت و نفرت را نمایان سازد. بزعم نویسنده، معلمان مدارس این کشور عملا در این زمینه آموزش ندیده تا بتوانند موضوعات تاریخی را به دور از ایدئولوژی نازیها مورد بررسی قرار دهند.
به ادعای نویسنده، نهادهای آموزشی نه تنها نتوانستند با طرح «پدیده نازیسم» در یونان جذابیتی در آگاهی بخشی به این پدیده در این کشور ایجاد کنند، بلکه در نهادهای رسمی آموزشی بیتفاوتی غیر قابل توجیهی دیده میشود. هدف این کتاب آن است که پلی میان نظریه علمی و آموزش و پرورش و دانش عصر کنونی و آموزش عملی ایجاد نماید. معلمان در تمامی سطوح، میبایستی دانش آموزان را از دورههای تاریخی و آموزشی پدیده نازیها، روش حکومت آن، دیکتاتوری و توتالتاریسم و استفاده شدید از تبلیغات و اعمال زور، از سوی آنها مورد توجه دوباره قرار دهند.
سرفصلهایی همچون«مروری بر تاریخنگاری از نازیسم»، «جنگ جهانی دوم: تاریخ نگاری، تاریخ عمومی و آموزش و پرورش تاریخی»، «تجدیدنظر طلبی تاریخی و انکار هولوکاست»، «نازیسم در کتابهای درسی تاریخ یونان»، «حافظه اشغال نازیها در فضای عمومی»، «ما و دیگر تجربههای یک جامعه مدرن» و «اشغال یونان از سوی نازیها و مقابله به مثل» در این کتاب 304 صفحهای مورد توجه قرار گرفته است.
اشغال بخشی از خاک یونان از سوی نیروهای نئونازی همچنان در حافظه مردم یونان به عنوان اقدامی که تاثیرات منفی آن سالها مردم این کشور را تحت تاثیر قرار داد، یاد میشود. در ژوئن 1941 آلمان و متحدانش با سرعت شگفت آوری توانستند یونان را اشغال کنند و پس از آن طی دوران اشغال بیرحمانه یونان توسط آلمان نازی کشور چپاول شد. در جریان جنگ جنگ دوم جهانی و اشغال یونان شهر «یوآنینا» واقع در شمال غرب این کشور 92 نفر از کودکان، زنان و افراد سالمند و افراد سالمند روستای «لینگاس» توسط نیروهای نازی به طور بیرحمانهای قتل عام شدند. همچنین در جریان حضور نظامی نیروهای نازی در یونان خسارات فراوانی به تاسیسات زیربنایی این کشور وارد شد. نیروهای نازی در آن زمان با اعمال زور و قدرت، مبلغ بسیار زیادی وام از بانکهای یونانی گرفته و هرگز نسبت به بازپرداخت آن اقدام نکردند. گروهی از احزاب سیاسی یونان و شخصیت های مردمی این کشور دولتهای وقت یونان را برای دریافت غرامت خسارتها و بازپس گرفتن این وامها به همراه بهره آنها تحت فشار قرار میدهند.
به دنبال سفر رسمی آقای «یواخیم گائوک» رئیس جمهوری آلمان به یونان در 15 بهمن ماه وی برای ادعای احترام به این قربانیان و به نوعی مخالفت با کشتار مردم توسط نیروهای نازی به این روستا سفر کرد. آقای کارلوس پاپولیاس رئیس جمهوری یونان نیز در دیدار با وی تاکید کرد:«ما دریافت غرامت و وامی که نیرویهای نازی به زور از بانکهای یونان درخلال جنگ دوم جهانی گرفته اند، فراموش نکرده و این مساله را یونان حق خود می داند». اما رییس جمهوری آلمان در پاسخ مدعی شد مساله بررسی درخواست یونان ازعهده وی خارج است و نمیتواند موضعی مخالف موضع دولت برلین اتخاذ کند.
بنظر میرسد انتشار این کتاب بیارتباط با نگرانیهایی سیاستمداران این کشور از حضور یک گروه طرفدار نئونازیها در این کشور نیست. حزب نئونازی خريسی آوگی (طلوع طلايی) يونان 16 ماه پيش برای اولين بار درانتخابات پارلمانی اين كشور حضور یافت و با کسب هشت درصد كل آراء كشور (600 هزار رای) وارد پارلمان اين كشور شد. اين حزب با انتقاد شديد از توافقنامه مالی دولت با اتحاديه اروپا، بانك جهانی و صندوق بينالمللی پول (تروئيكا)، طرح ديدگاههای ملیگرايانه، تبليغات عليه مهاجران و تبليغات عليه حضور و نفوذ قدرتهای بزرگ اقتصادی اروپا در مراكز تصميمگيری در يونان، و با بهرهگيری از نارضايتی مردم از بحران مالی اين كشور، تعداد 16 كرسی پارلمان اين كشور را به خود اختصاص داد.
حزب تندروی نئونازی يونان از زمان تاسيس در سال 2008 تا دستگيری اعضای آن در سال 2103 به عنوان يك حزب سياسی قانونی توسط دادگاه مدنی يونان به رسميت شناخته شد و فعاليتهای سياسی خود را رسما آغاز كرد. اين حزب طی اين مدت با اقدامات خشونتبار عليه مهاجران خارجی مقيم اين كشور، بارها با انتشار بيانيههايی خواستار اخراج كليه مهاجران قانونی وغيرقانونی از كشور گرديد. اين حزب تندرو هرچند خود را یک گروه نئونازی نمیداند، اما از شعارهای نازی در تجمعات سياسی خود استفاد میکند. بکارگیری خشونت علیه خارجیان و حتی قتل یک هنرمند ضد فاشیسم این کشور باعث نگرانی احزاب سياسی بویژه احزاب چپ این کشور شد. احزاب این کشور که تا پیش از آن اعتقاد داشتند به علت اقدامات جنايتكارانه نازیها در جریان جنگ دوم جهانی عليه يونانيان، چنين حزبی درميان افکار عمومی جایگاهی نخواهد داشت و نمیتواند به عنوان يك حزب سياسی وارد پارلمان يونان شود، اما در طول دو سال گذشته با پدیدهای جدیدی در کشور روبرو بودند.
دولت محافظهکار و مراجع قانونی این کشور سرانجام درپی پارهای از اقدامات قانونی، حزب تندروی نئونازی را به اقدامات خشونت بارعليه شهروندان، تشكيل سازمانها و تعليم افراد برای ايجاد ناامنی در كشور، ضربه زدن به منافع ملی و دست داشتن در اقدامات مسلحانه متهم نموده و پارلمان یونان نیز با آرای قاطع اکثریت نمایندگان، کمکهای دولتی به این حزب که از آرمانهای نئونازیسم پیروی میکند را تعلیق نمود.
رویکردهای انتقادی به پدیده نازییسم
آگلوس پالاکیذیس
انتشارات : اپیکندرو
نوبت اول: 2103
قیمت: 18 یورو
کاربر گرامی برای ثبت نظر لطفا ثبت نام کنید.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید