در حال حاضر تنها صفحات ابتدا و انتهای نسخه قابل نمایش است.
از محمدعلی آل کشکول کربلایی، زندۀ 1243ق (1828م)، که در دیباچه پس از نام خود میگوید چون ترتیب مشخصۀ شیخ صدوق در «من لایحضره الفقیه» بگونهای بود که دستیابی به کسان دشوار بود، من آن را به گونۀ آسان درآوردم، و پس از بیان شیوۀ کار خود میگوید آن را به بصیرة الوقوف فی مشایخ الصدوق نامیدم. سپس واژۀ «بصیرة» خط خورده و در کناره به همان خامه «نواظر» نوشته شده است. و همینجا میافزاید که این را مقدمه گونهای ساختم برای «تنبیهات النبیه فی شرح من لایحضره الفقیه».
در «ذریعه» نام پدر او قاسم و مرگ او پیرامون 1245ق آمده است.
در مآخذ در دسترس به این دو کتاب آل کشکول دست نیافتم جز آنکه از وی «حدیقة الانظار فی مشیخة الفقیه و التهذیب» را که در 1245ق به انجام رسانده است.
آغاز: الحمدلله الذی بالتبیین عند اخبار الافاسقین، والصلواة... و بعد، فیقول... محمدعلی آل کشکول... لما کانت المراجعة الی طرق «من لا یحضره الفقیه» تألیف ... ابن بابویه... فیها نوع مشقة من حیث المراجعة الی مشیخته و عدم ترتیبها علی امر یسهل... فرتبت طرقها علی ترتیب الحروف الهجائیة.
انجام: تنبیه: اعلم المثنف (رح) روی عن اشخاص (رجال) کثیرة و اسند عنهم فی الکتاب، لم یذهم فی المشیخة و ذکرناهم فی «سلوة الحزین و انیس المستوحشین» و سنذکر هم انشاءالله فی المقصد الثانی من «الفواید الغاضریة» فی مصطلحات الحدیث و الرجالیة مفصلاً و مرتباً علی ترتیب الحروف الهجائیة. تم و الحمدلله رب العالمین و الصلاة و السلام علی محمد و آله الطبیین الطاهرین علی ید المؤلف راجی رحمة المأمول محمدعلی آل کشکول الکربلائی اصلاً و مولداً و مسکناً و مدفنا انشاءالله تعالی.
منابع دیگر: اعلام، 1630/2: محمدعلی آل کشکول؛ مصفی المقال، 306؛ ذریعه، 390/6 «حدیقة النظار»، همانجا، 381 «حدیقة الانظار»، همانجا، 351/16 «الفوائد الغاضریة» در علم رجال، در اینجا از کار دیگرش به نام «التنبیهات السنیة فی مصطلحات الرجالیة» یاد شده.
1962، نسخ پخته، بینام و بیتاریخ، سدۀ 13ق، آغاز و انجام برابر نمونه، سربندها و افتادگیها در کنارهها آورده شده است، برخی حاشیهها با نشانۀ «منه».
184 ص، 22 س، 13×20، 21×30 سم ، فتو. شمث 252187
خرید فایل اسکن
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید