شراب؛ خواص شراب و آداب شرابخواری

شراب؛ خواص شراب و آداب شرابخواری مشاهده نسخه

در حال حاضر تنها صفحات ابتدا و انتهای نسخه قابل نمایش است.

از علی بن عبدالواسع منشی گیلانی ]دیباچه[ که می‌تواند با ملاعلی کامی بن ملاعبدالواسع منشی، که «خواص الحیوان» (فهرستواره 5/3846؛ نسخه‌ها 1/421) را در 1033ق برای وزیر گیلان نگاشته یکی باشد. 
در 8 «فصل»: 1. در حرمت آن، 2. در القاب و اسامی آن و تعریفاتی که شعرا و فضلا از آن کرده‌اند، 3. در انواع و طریق ساختن اقسام آن، 4. در آداب و صحبت و اسباب مجلس آن، 5. خواص و منافع آن، 6. فواید و منافع آن به حسب هر سن و فصل و مکان، 7. مضرتهای آن چون برخلاف قاعدۀ حکمت شرب شود، 8. دفع مضرت‌ها و رفع رایحۀ آن. 
محمدباقر بن محمدرضا طبیب موسوی، به نام شاه سلیمان صفوی (1077-1105ق)، نیز رساله‌ای در همین زمینه، در 1 «مقدمه» و 10 «باب» و «خاتمه»ای نگاشته است (فهرستواره 5/3863؛ نسخه‌ها 1/425). 
آغاز:   
ای از می شوق تو خرد رفته ز دست
در معرفت کنـه تـو هشیاران مست...
نعمات حمد بی‌حد لایق بزم ساقی است که بوی بادۀ خمخانه...
اما بعد، بر مرآت خاطر اصحاب نشأة خرد و هوشیاری.
انجام:   به شراب ایمان و جرعۀ ایقان برساند. به حق حق. 

 

خرید فایل اسکن

اشتراک گذاری:

مشخصات

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: