كامبیز اسلامى در ١٣٣٤ش/۱۹۵۶م در شمیران دیده به جهان گشود. تحصیلات دانشگاهی را تا سطح لیسانس در رشتۀ زبان انگلیسی در تهران ادامه داد. در ۱۳۵۸ش/۱۹۷۹م برای ادامۀ تحصیلات راهى آمریكا شد و تا ۱۳۶۳ش/۱۹۸۴م موفق به اخذ درجۀ فوقلیسانس در رشتههای روابط بینالملل (دانشگاه پنسیلوانیا) و کتابداری (دانشگاه دركسل) شد. سپس در ۱۳۶۳ش/ ۱۹۸۴م به عنوان كتابدار بخش خاورمیانه در كتابخانۀ دانشگاه پرینستن مشغول به كار شد. پس از مدتى به كتابدار درجۀ ۳ (بالاترین رتبۀ کتابداری آن زمان در کتابخانه) ارتقای مقام یافت. در ۱۳۹۷ش/۲۰۱۹م پس از ٣۵ سال خدمت رسمى، با عنوان کتابدار بازنشسته با حفظ مزایا (Emeritus Librarian) بازنشسته شد.
در کنار انجام وظایف ادارى، به تحقیقات علمى دربارۀ هنر ایرانی در عصر تیمورى و صفوى، تاریخ قاجار و ادبیات معاصر پرداخت و مقالات زیادى مخصوصاً در دانشنامۀ ایرانیکا و دائرةالمعارف اسلام منتشر كرد. در ۱۳۷۶ش/۱۹۹۷م، کمیتۀ اجرایىِ انجمن مطالعات ایرانى (Society for Iranian Studies Association for Iranian Studies; كنونى) وى را به عنوان مدیر اجرایى انجمن براى یك دورۀ سه ساله انتخاب کرد. در طول این دوره همكارى نزدیكى با مدیران برنامهریزىِ دومین و سومین كنگرۀ ایرانشناسی انجمن داشت كه منجر به برگزارى موفقیتآمیز این دو كنگره در سالهاى ۱۳۷۷ش/۱۹۹۸م و ۱۳۷۹ش/۲۰۰۰م در شهر واشنگتن شد.
در ۱۳۷۴ش/۱۹۹۵م از بیست و دو تن از ایرانشناسان بزرگ جهان براى اداى احترام به خدمات فرهنگى دانشمند گرانمایه، ایرج افشار، دعوت به همكاری نمود. حاصل این پروژۀ تخصصی و پُرصمیمیت، جشننامهاى بود كه با عنوان ایران و ایرانشناسى: مقالاتى به افتخار ایرج افشار (با بیست و دو مقالۀ انگلیسى و یك مقالۀ فرانسوى) به کوشش و ویراستاری کامبیز اسلامی از سوی انتشارات زاگرس در ۱۳۷۷ش/۱۹۹۸م به زیور طبع آراسته و به استاد افشار تقدیم شد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
آقای کامبیز اسلامی بخشی از کتابخانۀ خود را در ۱۳۹۳ش به مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی اهدا کرد. به جز تعداد اندکی کتاب فارسی، بقیۀ کتابها به زبانهای غربی است. این کتابخانه دارای ۵۰۶ جلد کتاب و مجله است که به نام ایشان و به صورت مستقل نگهداری میشود.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید