شامل ۶۹۲ جلد کتاب و مجله
دکتر ناصر وثوقی

ناصر وثوقی در ۱۳۰۱ش در تهران دیده به جهان گشود. پدرش مترجم زبان فرانسه و مادرش شاعر بود. او فارغ‌‌‌‌‌‌‌التحصیل کالج آمریکایی تهران بود. لیسانس و دکترای حقوق و اقتصاد را از دانشگاه تهران گرفت و به استخدام دادگستری درآمد. از قضات برجستۀ دادگستری بود که مدیریت مجلۀ حقوقی وزارت دادگستری را نیز به عهده داشت.

سالهای جوانی را با فعالیت سیاسی و اجتماعی در حزب توده شروع کرد و بعدها در حزب زحمتکشان ملت ایران به فعالیت خود ادامه داد. در نهضت ملی شدن صنعت نفت به رهبری دکتر مصدق فعالیت بسیار چشمگیری داشت.

او عضو کانون نویسندگان ایران بود. بر زبان و ادبیات فارسی تسلط داشت و زبانهای انگلیسی، عربی، فرانسه و روسی را بسیار خوب می‌دانست.

در ۱۳۳۳ش با همکاری دکتر امیر پیشداد، دکتر علی‌‌اصغر حاج‌ سید جوادی، پرویز داریوش، جلال آل احمد، احمد شاملو و عده‌ای دیگر مجلۀ اندیشه و هنر را منتشر کرد که به یکی از معتبرترین نشریات پیش از انقلاب تبدیل شد. بخشی از آثار عده‌ای از نویسندگان و شاعران ادبی معاصر کشورمان مانند جلال آل احمد، احمد شاملو، ابراهیم گلستان، فروغ فرخزاد، مهدی اخوان ثالث، محمدعلی اسلامی ندوشن، شمیم بهار و برخی دیگر نخستین ‌‌بار در اندیشه و هنر نشر یافته است. وثوقی در انتشار مجله از همراهی و همکاری همیشگی همسرش، خانم فرنگیس شریعت‌زاده، بهره‌مند بود.

او در زمینۀ زبان و ادبیات فارسی مطالعاتی داشت و نوآوریهای وی در زمینۀ واژه‌سازی و نیز دستور خط (رسم‌الخط) فارسی در میان اهل تخصص به خوبی شناخته شده است. همچنین تألیفات و ترجمه‌هایی از وی در اندیشه و هنر یا به ضمیمۀ آن در شناخت تاریخ و موقعیت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی از منظر سوسیالیستی و همچنین ترجمه‌ای از وی با عنوان اقتصاد سیاسی فاسد منتشر شده است.

ناصر وثوقی در آذرماه ۱۳۸۹ چشم از جهان فروبست.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

کتابخانۀ روانشاد دکتر وثوقی در ۱۳۹۲ش از سوی همسر ایشان، فرنگیس شریعت‌زاده تهرانی، به مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی اهدا شد.

این کتابخانه پس از ثبت، در محلی جداگانه و به نام آن مرحوم نگهداری می‌شود و دارای ۶۹۲ جلد کتاب و مجله به زبانهای اروپایی در زمینه‌های کتابهای مرجع، ادبیات، اندیشۀ سیاسی و اقتصاد است.

 

ورود به سایت

مرا به خاطر بسپار.

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور

کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:

ثبت نام

عضویت در خبرنامه.

قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید

کد تایید را وارد نمایید

ارسال مجدد کد

زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.: