مسعود سالور فرزند قهرمان میرزا سالور (عینالسلطنه) و نوادۀ عبدالمصد میرزا سالور (عزالدوله) در ۱۲۹۵ش متولد شد. پس از تحصیلات ابتدائى و متوسطه در مدرسۀ دارالفنون وارد دانشكدۀ ادبیات دانشگاه تهران شد، لیسانس خود را در رشتۀ ادبیات فارسى گرفت و به استخدام وزارت دارایى درآمد. بهتدریج مدارج اداری را در آن وزارتخانه طی و مشاغل مهمى را احراز كرد. از اهم مشاغل وى مدیركل بازنشستگى، مدیركل كارگزینى، مدیركل مالیاتهاى مستقیم، مدیركل وصول تهران، مدیرعامل چاپخانۀ دولتی، مستشار دیوان محاسبات و بازرس دولت در ذوب آهن بود.
مسعود سالور در طول عمر خود به مطالعه در زمینههاى تاریخى علاقۀ زیادی داشت. پس از بازنشستگی به جمعآوری، استنساخ و تنظیم اسناد تاریخی و دستنوشتههای بهجایماندۀ خانوادۀ سالور همت گماشت و به تنظیم خاطرات پدرش، عینالسلطنه قهرمان میرزا، با عنوان روزنامۀ خاطرات عینالسلطنه پرداخت كه در ده جلد و با همکاری استاد ایرج افشار انتشار یافت. این اثر حاوى نكات بسیارى از دوران قاجار و مطالب مفیدی در حوزۀ مطالعات فرهنگی، سیاسی و مردمشناسی است. او به انتشار خاطرات سفر پدربزرگش به اروپا با عنوان سفرنامۀ عبدالصمد میرزا سالور عزّالدوله به اروپا، همچنین بازگشت دههزار یونانی، اثر گزنفون و ترجمۀ عمویش، حسینقلی میرزا سالور عمادالسلطنه، و آقا محمدخان قاجار، تألیف عمویش، اهتمام ورزید. مسعود سالور در مردادماه ۱۳۹۱ در ۹۵ سالگی دیده از جهان فروبست.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
کتابخانۀ مرحوم مسعود سالور در ۱۳۹۱ش به راهنمایی آقای بهمن بیانی و موافقت خانوادۀ محترم سالور به مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی اهدا شد. این مجموعه در محلی جداگانه و در کنار دیگر مجموعههای اهدایی این خاندان نگهداری میشود و دارای ۲۱۴۸ جلد کتاب در زمینۀ تاریخ و ادبیات است.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید