ابوالحسن ضیاء ظریفی در ۱۳۰۵ش در خانوادهای که تقریباً یکصد سال سابقۀ اشتغال به طبابت داشت، در لاهیجان دیده به جهان گشود. دورۀ ابتدایی و متوسطه را در لاهیجان و رشت گذراند. در ۱۳۲۴ش دیپلم گرفت و به تهران آمد. در ۱۳۳۱ش موفق به اخذ مدرک دکتری در رشتۀ داروسازی دانشگاه تهران شد. در سالهای ۱۳۲۷ تا ۱۳۲۸ش در رشتۀ علوم آزمایشگاهی تحصیل و گواهینامۀ مربوطه را دریافت کرد. تا ۱۳۵۷ش چندین دورۀ تخصصی را در مراکز مختلف از جمله انستیتو پاستور، دانشگاه لندن، سازمان جهانی بهداشت، دانشگاههای دهلی، بانکوک، مانیل، بغداد و مریلند آمریکا گذراند.
او در دانشگاههای تبریز، شهید بهشتی، تربیت مدرس و دیگر دانشگاههای کشور خدمت کرد. از سوابق وی میتوان به تأسیس دانشکدۀ علوم آزمایشگاهی تبریز، بنیانگذاری و ریاست آزمایشگاه کنترل و رفرانس سل، بنیانگذاری و ریاست آزمایشگاه رفرانس کشوری و مدیرکلی آزمایشگاههای وزارت بهداری اشاره کرد.
پس از بازنشستگی مشاور علمی مرکز تحقیقات سل و بیماریهای ریوی (بیمارستان مسیح دانشوری) و عضو کمیتۀ ملی سل کشوری بود و مسئولیتهای بسیار دیگری را هم بر عهده داشت.
دکتر ضیاء ظریفی در ۱۳۸۹ش در آمریکا درگذشت.
کتابها و مقالات بسیاری از وی به جا مانده است. از جمله آثارش میتوان به تاریخ سل از آغاز تا امروز؛ باکتریولوژی سل و مدیریت آزمایشگاه (پزشکی و بهداشتی) اشاره کرد. او به مدت پنج دهه از پیشگامان مبارزه با بیماری سل در ایران بود.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
در مردادماه ۱۳۹۱ سهیلا ضیاء ظریفی، دختر شادروان ابوالحسن ظریفی، مسئولیت اهدای بخشی از کتابهای کتابخانۀ ایشان را به دکتر علی یزدینژاد، مدیرمسئول انتشارات میرماه، سپردند.
دکتر یزدینژاد در شهریورماه همان سال مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی را برای اهدای کتابهای مذکور مناسب دیدند و پس از مکاتبات اولیه، این کتابخانه به مرکز اهدا شد. این مجموعه دارای ۲۰۰ جلد کتاب در موضوعات پزشکی و تاریخ است که به نام ایشان و به صورت مستقل نگهداری میشود.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید