علیاصغر رحیمزاده صفوی فرزند میر سید رحیم امین، از نوادگان شاه سلیمان صفوی، در ۱۲۷۳ش در مشهد دیده به جهان گشود. در زادگاهش تحصیل کرد و مقدمات عربی و مبادی حکمت و فقه را فراگرفت. تحصیلات جدید را در سنلویی تهران آغاز کرد و سپس برای ادامۀ تحصیل به بیروت و از آنجا به پاریس سفر کرد. در پاریس علاوه بر تحصیل اقتصاد، خط و زبان پهلوی را از هرتسفلد آموخت. در حین جنگ جهانی اول به ایران بازگشت و از طرف مستشاران بلژیکی در گمرک و دارایی استخدام شد اما پس از مدتی از خدمت دولتی کنارهگیری کرد و درگیر روزنامهنگاری و سیاست شد. ابتدا سردبیری روزنامۀ چمن را پذیرفت و سپس به دعوت حسین صبا سردبیر روزنامۀ ستاره ایران شد و مدتی بعد روزنامهای به نام آسیای وسطی دایر کرد.
در دورۀ پنجم مجلس شورای ملی به نمایندگی رسید. در اواخر ۱۳۰۳ش به اروپا سفر کرد تا مقدمات بازگرداندن احمدشاه و عزل سردار سپه را فراهم کند. مذاکراتشان بینتیجه ماند و پس از بازگشت به ایران دستگیر و توقیف شد، اما با تشکیل مجلس مؤسسان و براندازی حاکمیت قاجاریه با صدور عفو عمومی آزاد شد.
سپس به افغانستان و هند رفت و دو سال در کلکته اقامت داشت و مدتی سردبیر روزنامۀ حبلالمتین شد. پس از آن به دعوت رضاشاه به تهران بازگشت. مدتی ریاست هیئتهای بازرسی کل کشور را بر عهده داشت و در ۱۳۲۱ش سردبیر روزنامۀ ایران و مدت کوتاهی هم در۱۳۲۲ش به تقاضای ملکالشعرای بهار سردبیر روزنامۀ نوبهار بود. وی همچنین به عنوان مترجم زبانهای عربی، انگلیسی، ترکی استانبولی و فرانسه در ادارۀ تهیۀ قوانین دادگستری کار میکرد. رحیمزاده صفوی سرانجام در آذرماه 1338 بر اثر سکتۀ مغزی در تهران دیده از جهان فروبست.
از آثار اوست: ایران اقتصادی؛ شاه عباس کبیر؛ داستان نادرشاه؛ سرگذشت سه اختر تابناک ایران، سعدی ــ حافظ ــ ابنسینا و داستان شهربانو.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مجموعۀ اختصاصی ارزشمند رحیمزادۀ صفوی به وسیلۀ بابک مشیری، فرزند فریدون مشیری، در ۱۳۸۸ش به کتابخانه اهدا شده است. قابل ذکر است که این مجموعه در اختیار پدر خانم برادر فریدون مشیری، منوچهر مشیری، بود و شامل ۳۸۶ جلد کتاب و مجله است. اکثر کتابها در زمینۀ تاریخ جهان و ایران است.
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در تارنما
کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟ بازیابی رمز عبور
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد
زمان با قیمانده تا فعال شدن ارسال مجدد کد.:
قبلا در تارنما ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
فشردن دکمه ثبت نام به معنی پذیرفتن کلیه قوانین و مقررات تارنما می باشد
کد تایید را وارد نمایید